ARVUSTUS HONOR 70 – kas see ongi uus tipp keskklassi telefonimaailmas?

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Nutitelefon HONOR 70 peaks tänasest Baltimaades müügil olema. Keskklassi telefonil on uus Sony kaamerasensor, mis peaks just hämarates oludes väga teravalt pilte üles võtma.
Nutitelefon HONOR 70 peaks tänasest Baltimaades müügil olema. Keskklassi telefonil on uus Sony kaamerasensor, mis peaks just hämarates oludes väga teravalt pilte üles võtma. Foto: Konstantin Sednev

HONOR on Hiina telefonitootja, kellest varem teati kui Huawei tütarfirmast, kust tulid Huaweile sarnased, kuid odavamad mudelid põhiliselt noortele. Üks tugevus on HONORil siiski alati olnud. Nende telefonid on olnud stiilsed, võib-olla ainult pisut nõrgemate tehniliste näitajatega. Kuid nüüd võib öelda, et HONOR pole enam paar aastat kellegi tütar ja uus keskklassi tippmudel HONOR 70 on igati korralik nii väljast kui seest. Kas nad võivad Eestis Huaweile järele jõuda, kui neil on kõik Google´i teenused lubatud? Eks varsti näeme.

Kui 2016. aastal HONOR 8 välja tuli, siis oli selle tagakülg tehtud 13-kihilisest klaasist ning sellepärast erinevate nurkade alt vaadates alati erineva tooniga. See oli nii sile, et kui jätsin mobiili lauale omaette ning vahepeal hakkasid lugemata sõnumid saabuma, vibreeris telefon end laualt maha lapiti põrandale ja juba esimesel päeval oli ekraan katki. Nüüd HONOR 70 seda enam ei tee, sest laual hoiavad paremini paigal kaks stiilset ekraanikõrgendikku. Ühes on sees kaks kaamerat, teises üks.

Ekraaniääred on aga kahelt poolt kumerad, mis meenutavad nii Samsungi kui Huawei lipulaevasid, sõrmejäljelugeja on muidugi ekraanialune. Pika telefoni servad on tehtud hinnalisust õhkavast külmast niklikarva metallist, seega peale vaadates ja käega katsudes on tegemist igati tippklassi välimusega mudeliga. Tagakülje rombimustrilise klaasiga on disainerid vaeva näinud ja see helkleb erinevate nurkade alt vaadates väga efektselt.

Kui aga ooterežiim ekraanile saabub, on HONOR n-ö alati sees ekraaniga sammu võrra uuele iPhone´ile järele astunud – ooterežiimil kuvatakse lisaks valgetele tekstidele ekraanil ka taustapildist võetud värvilist kujutist. Samas ei näita HONOR kogu taustapilti, millega uus iPhone äsja üllatas. Küll aga üllatab pika akuajaga, mis vaatamata iluvidinatele ei ole lühenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles