Auto või kuukulgur? Dacia esitles oma uut ideeliikurit Manifesto

tehnika.postimees.ee
Copy
Usteta liikuri salongi võib julgelt survepesuriga üle lasta. Masin on veekindel.
Usteta liikuri salongi võib julgelt survepesuriga üle lasta. Masin on veekindel. Foto: Dacia
  • Manifesto on sobiv looduses liikumiseks ning keskkonnasäästlik
  • See on ideede kasvulava ja mõned teedrajavad lahendused jõuavad tulevastesse Daciatesse
  • Istmekatetest saavad kiirelt magamiskotid, esitule saab kaasa võtta taskulambina

Dacia plaanib oma Manifesto ideeautoga kinnitada oma visiooni põhivajadusi rahuldavast, lahedast, vastupidavast, taskukohasest ja keskkonnasäästlikust autost. Manifesto on loodud testimaks uusi mobiilsuse ideid ja on ühtlasi liikur, mis on seotud loodusega, keskkonnasõbralik ja täis uusi tehnoloogiaid, millest mõned on varsti saadaval tulevastel Dacia autodel.

Manifesto ei ole siiski konkreetne tulevikumudel, vaid väljendab brändi eesmärki toetada oma kliente, kes tegelevad seiklustega vabas õhus, laiendades samal ajal omadusi, mis on Dacia sõidukitele edu toonud. Selle ideeautoga pakub Dacia välja sõiduki, mida võib kasutada erilisemate ülesannete täitmiseks, näiteks looduskeskkonna kaitsmine või matkajate aitamine.

Kontseptautot tutvustatakse laiemalt Pariisi autonäitusel alates 18. oktoobrist.

Foto: Dacia

Manifesto Concept tahab reisijad ja keskkonna kokku viia, nende vahel puuduvad takistused – sellepärast pole ei uksi, aknaid ega tuuleklaasi, et tekiks vahetu side loodusega. Tagaluugi asemel täidab erinevaid eesmärke tööpind.

Reisijad saavad olla looduses ja samal ajal ka ühenduses nutiteenustega: Dacia Bring-Your-Own-Device lähenemine laseb oma nutitelefoni armatuurlauale panna ning pardaarvutiga integreerida. Süsteem on juba saadaval mitmel olemasoleval mudelil ja see levib tulevikus veelgi.

Manifesto Concept toob sisse ka teise uuenduse, mis ehitatakse tulevastesse mudelitesse: YouClip on lihtne süsteem mitmesuguste käepäraste ja modulaarsete tarvikute kinnitamiseks autosse.

Sõiduk on ühe esitulega, sest milleks kasutada kahte, kui üks annab kogu vajaliku valguse? Esituli on veel eemaldatav, et seda saaks kaasa võtta ja kasutada võimsa taskulambina.

Eemaldatavad istmekatted muutuvad sekunditega magamiskottideks.

Foto: Dacia

Dacia autod on hästi tuntud oma vastupidavuse ja töökindluse poolest. Näiteks Duster, Jogger ja Sandero Stepway paistavad silma mudelitena, mida peetakse kauakestvateks. Manifesto Concept tahab nihutada piire veelgi, muutes auto inimesi ja loodust ühendavaks vahendiks.

Manifesto Conceptil on kõik maastikusõiduki omadused, sealhulgas nelikvedu, kõrge kliirens, suured rattad ja kere, mis on ehitatud vastu pidama ka kõige raskemal maastikul.

Lisaks on sõiduk täiesti veekindel: seest saab seda puhastada survepesuriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles