PILDID Vaata, milline on parim: tehisintellektid joonistavad teksti järgi võidu ulmelisi pilte

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Nii kujutas tehisintellekt Craiyon ette tehisintellekti tulekuga saabuvat maailmalõppu.
Nii kujutas tehisintellekt Craiyon ette tehisintellekti tulekuga saabuvat maailmalõppu. Foto: Craiyon

Tehisintellekti uued trikid viimastel aastatel on seotud loomingulisusega – kord joonistavad nad etteantud teemadel maale, siis jälle parandavad fotosid ja lisavad puuduvaid detaile (või võtavad kedagi piltidelt ära). Nagu ütles üks USA idufirma, kelle serverites masinõpe ja tehisintellekt pesitsevad – nad teevad elu lihtsamaks ja jätavad inimestele tähtsamad otsused. Muu tehnilisega las tegeleb juba tehisintellekt, näiteks joonistamisega.

Joonistavaid ja pilte kokku miksivaid tehisintellekte on tekkinud juba kümmekond ja neid tekib aina juurde, sest paljud algoritmid on vabavaraliseks läinud ning pilveteenustest võib võtta välja õpetatud masinaid ja neile oma andmed ette sööta. See kõik on läinud väga lihtsaks ja nagu väikesest testist selgus, ka väga odavaks, sest esialgu ei küsita üldse midagi ja hiljem väikest kuutasu. Kui vaja abstraktseid illustratsioone või lihtsalt midagi omapärast seinale suurelt kunstina üles panna, siis masinõppe algoritmid aitavad – psühhedeelilistest abstraktsetest teostest realistlike õlimaalideni. Tuleb vaid vastavaid filtreid peale keerata või lihtsalt öelda, mida tahad.

Kuidas see tehisintellektil õnnestus, saab näha väikesest katsest. Iga teenuse jaoks sai antud ülesanne joonistada pilt teemal «Lendas üle Tallinna». Teise proovitööna aga pidid tehisintellektid kujutama panoraamvaadet «AI apocalypse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles