Nothing Phone (1) – karjuvalt tavaline mobiil kaugele plinkivate glüüfidega

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Nothing Phone (1) on erilisem tagantpoolt, kui eest.
Nothing Phone (1) on erilisem tagantpoolt, kui eest. Foto: Kaido Einama

Kas annaksid oma raha ära telefoni eest, mille kohta tootja ise ütleb, et see on üks järjekordne telefon, ei midagi (erilist) – Nothing ehk Eimiski? Õnneks pole vaja väga palju välja käia – 469 eurot, mis on «mittemillegi» eest võib-olla natuke üle makstud, kuid tegelikult saad selle summa eest endale üsna tugeva keskklassi mudeli, mis tagant vaadates on keskmisest palju erilisem.

Aastal 2020, kui rootsi-hiina juurtega ettevõtja Carl Pei, kes kunagi oli OnePlusi brändi kaasasutajana käima tõmmanud, oma Nothing´u brändiga alustas, tundus see nagu kergelt paroodiaprojekt, sest välja lubati lasta üks täiesti tavaline, mittemidagiütlev telefon ja seda ka avalikult kuulutati. Hiljem muutus turundus salapärasemaks, võttis üle Apple´i jooni ja lasi liikvele sahinad millestki erilisest ja seninägematust.

See eriline paistabki välja pigem telefoni tagant ja seest, kuna väljast on muidu seade tõesti nagu üks paljudest kandiliste äärtega iPhone´i kloonidest. Ainult selle vahega, et tagakülg tundub nagu mõnel varajasel prototüübil – kriimustuskindla klaasiga kaetud, nii et sisemus ja kruvipead näha. Seal tagaküljel asub ka kõige erilisem uuendus – LED-idega glüüfid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles