VIDEO Ukraina pealetungil osales Balakliia vabastamises Eesti numbrimärgiga auto (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Eestist annetatud Nissani kastiauto osales septembris Ukraina vastuoperatsioonis Balakliia lähedal, näitab Twitterisse postitatud video.
Eestist annetatud Nissani kastiauto osales septembris Ukraina vastuoperatsioonis Balakliia lähedal, näitab Twitterisse postitatud video. Foto: kaader videost / Kraken

Ukraina eriüksus Kraken avaldas video öisest pealetungist Ida-Ukrainas Balakliia linna lähedal, mis vabastati Vene okupantidest 8. septembril. Öises videos vilksatab ka Eesti numbrimärkidega maastikuauto Nissan, mis on siinsest autoregistrist kustutatud.

Ligi üheksa ja poole minuti pikkuses videos näidatakse põhjalikult pealetungioperatsiooni, mis käib kohati meeletu kiirusega. Edasiliikumine toimub maanteekiirusel, kui lisaks soomusmasinatele kihutavad ees tavalised maasturid ja kastiautod. Üks neist on 2004. aastal arvele võetud Eestist pärit nelikveoline Nissani kastikas.

Muidugi järgneb ka rasketehnika – jalaväe soomustransportöörid, tankid, liikursuurtükid. Jalavägi hargneb linnatänavatel ja põldudel ning puhastab vabastatud alasid.

Sotsiaalmeedia andmetel peaks olema tegemist mittetulundusühingu Pro Patria Semper panusega Ukraina abistamiseks. Üliõpilaskorporatsiooni Fraternitas Estica ümber koondunud sõpruskond tarnib otse Ukraina võitlejatele sõjas vajalikke maastikuautosid ja muud militaarvarustust.

Vaata Krakeni videot siit:

Eesti numbrimärgiga auto tuleb kaadrisse alates 1:37 minutist. Sellest on näha, et Eestist saadetud abi on jõudnud otse eesliinile ning osales ka välkoperatsioonis Izjumi-Balakliia liinil.

Ühe Ukrainasse annetatud autode saadetisega sõitis kaasa ka Postimehe ajakirjanik Mikk Salu, vaata reportaaži koos videoga siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles