Google tõmbas juhtme seinast mänguteenusel, mille hukku ennustasid kõik

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Andre M. Chang/ZUMA Press Wire/Scanpix

Google kuulutas 2018. aasta oktoobris, et siseneb mänguturule. Tol hetkel oli kompaniil ambitsioonikas plaan hakata mõõtu võtma teiste tuntud riist- ja tarkvaratootjatega. Maailmale tutvustati Google Stadiat.

Tegemist on mänguteenusega, mis põhineb pilvetehnoloogial. Kui teiste tootjate mängude mängimiseks oli (vähemalt toona) vaja neid plaadil omada või digitaalselt alla laadida, siis Google'i lahendus oli tunduvalt lihtsam. Vajuta nuppu ja mängi kasvõi brauseris.

Heast ideest aga üksi ei piisa ning nüüd olemegi jõudnud punkti, kus Google kuulutas ametlikult, et Stadia teenus suletakse 2023. aasta 18. jaanuaril.

Iroonilisel kombel ei leidu palju mängureid, keda antud uudis üllatanud oleks. Nimelt ennustati Stadia hukku kohe alguses. Peamiseks põhjuseks Google'i harjumus hüljata kõik, mida ei saada loodetud edu (liitreaalsusprillid Google Glass, sotsiaalmeediavõrgustik Google+ jm).

Siiski leidub kurvas uudises ka pisikese positiivse noodi. Nimelt maksab Google kõikide tehtud ostude raha klientidele tagasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles