Vanad mobiilid on identiteedivarastele kerge saak

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad mobiilitelefonid sisaldavad endiste omanike isiklikke andmeid, mis pakuvad huvi identiteedivarastele.
Vanad mobiilitelefonid sisaldavad endiste omanike isiklikke andmeid, mis pakuvad huvi identiteedivarastele. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht
Briti suurima kasutatud mobiiltelefonide ümbertöötleja teatel sisaldab enamik vanadest mobiiltelefonidest endiste omanike isiklikke andmeid. Telefonidesse on ripakile jäetud kontaktid, e-kirjad ja pangaparoolid.

Firma uuris 2000 juhuslikult valitud telefoni ja avastas, et tervelt 99 protsenti neist sisaldab andmeid, mis võiksid identiteedivarastele huvi pakkuda, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Keskmiselt vahetatakse mobiiltelefon välja iga 18 kuu tagant ning kuna paljud mudelid võimaldavad kasutada internetti, on tundlikke andmeid telefonides üha rohkem.

Personaalsete andmete kustutamine on üks teenuseid, mida saab uuringu teinud firmalt tellida, kuid põhimõtteliselt saab sellega paari minutiga hakkama ka mobiiliomanik ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles