Samsung tuli välja uue militaarstandardi vastupidavusega tahvelarvutiga Galaxy Tab Active4 Pro

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi kestvustahvel on mõeldud välitingimustesse, aga muidugi saab sellega ka kontoris tööd teha. Klaviatuuriga varustatult võib see asendada ajutisel töökohal ka sülearvutit.
Samsungi kestvustahvel on mõeldud välitingimustesse, aga muidugi saab sellega ka kontoris tööd teha. Klaviatuuriga varustatult võib see asendada ajutisel töökohal ka sülearvutit. Foto: Samsung
  • Tahvelarvutil on eemaldatav aku, töötab ka ilma akuta ainult toitest
  • Kannatab kukkumist ühe meetri või kaitseümbrisega 1,2 meetri kõrguselt
  • Hind on kestvustahvlil üsna krõbe

Samsung avalikustas oma uue vastupidava tahvelarvuti Galaxy Tab Active4 Pro, mis vastab militaarvaldkonnas kasutatavale vastupidavusstandardile MIL-STD-810H ning on varasema mudeliga võrreldes palju kergem, kaaludes vaid 674 grammi.

«Kuna töötamine ei toimu enam ammu ainult kontoris, siis näeme olulist nõudluse kasvu vastupidavate ja võimekate mobiiliseadmete järele, mille puhul ei pea vee, tolmu ja põrutuste pärast muretsema,» ütles Samsung Eesti mobiiliseadmete tootekoolitaja Kirill Kozlov.

Galaxy Tab Active4 Pro on selle vastupidavust arvestades siiski üsna kompaktne. Tahvelarvuti on vaid 10,2 millimeetri paksune ning kaalub 674 grammi (ilma kaitseümbriseta). Seadme 10,1-tollist ekraani katab kriimustuskindel kaitseklaas Corning Gorilla Glass 5, mis on tavaliste tugevdatud klaasidega võrreldes paremini vastupidavam kriimustustele ja põrutustele.

Tahvelarvuti kannatab ära kukkumise kuni 1 meetri kõrguselt või kuni 1,2 meetri kõrguselt, kui seadme ümber on pandud sellega karbis kaasas olev kaitseümbris.

Tahvelarvuti ja sellega kaasas olev S Pen puutepliiats vastavad lisaks ka IP68 vee- ja tolmukindlusreitingule ning tänu MIL-STD-810H vastupidavusstandardile saab tahvelarvuti hästi hakkama suurtel kõrgustel, erinevate ekstreemsete temperatuuride, niiskuse, vee ja vibratsioonidega.

«Galaxy Tab Active4 Pro tahvelarvuti on hea lahendus äridele. Seadme nuppe saab ümber seadistada vastavalt vajadusele. Näiteks mõni nupp võib avada ettevõtte tegevuse jaoks olulise rakenduse. Lisaks saab muuta ekraani puutetundlikkust, et seda oleks võimalik paremini kinnastega kasutada,» selgitas Kozlov.

Lisaks on tahvelarvutil microSD pesa, et vajadusel salvestusruumi juurde lisada. Vahetatav 7600 mAh aku ning POGO ühendusega kiirlaadimine tagab, et seade oleks alati kasutuseks valmis. Soovi korral on võimalik tahvelarvutit kasutada ilma akuta – selleks peab see olema adapteriga vooluühenduses.

Tarkvara poole pealt on seadmel Android 12 operatsioonisüsteem, millele Samsung garanteerib veel kolm põlvkonda Android-uuendusi ja viis aastat turvauuendusi.

Galaxy Tab Active4 Pro jõuab Eestis müügile järgmisel nädalal. Orienteeruv hind kestvustahvlil saab olema ligi 830 eurot.

Galaxy Tab Active4 Pro

Ekraan: 10,1-tolline, WUXGA (1920 x 1200), TFT LCD, puutetundlik

Operatsioonisüsteem: Android 12

Kaamerad: taga 13 MP, autofookusega, ava F1.9, LED välguga; ees 8 MP, F2.0

Mälu: 4 GB + 64 GB / 6 GB + 128 GB, microSD pesa kuni 1 TB mälukaardile

Protsessor: 6 nm arhitektuuriga kaheksatuumaline protsessor

Aku: vahetatav, 7600 mAh

Ühenduvus: 5G, LTE, WiFi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax, 2.4GHz + 5GHz, MIMO), Bluetooth v5.2, NFC (eSE)

SIM kaardi pesad: kahe SIM-i tugi

Liides: USB Type-C 3.2, POGO liides

Andurid: kiirendusandur, geomagneetiline sensor, güroskoop, valgusandur, halli andur, sõrmejäljelugeja, lähedusandur

Navigatsioon: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS

Vastupidavus: IP68, MIL-STD-810H, 1,2 meetri kõrguselt kukkumise põrutuskindlus koos karbis oleva kaitseümbrisega, Corning Gorilla Glass 5 kate

Puutepliiats: S Pen (IP68 reitinguga, komplektis)

Heli: Dolby Atmose tugi

Mikrofon: 2 mikrofoni

Turvalisus: Samsung Knox

Biomeetria: näotuvastus, sõrmejäljelugeja kodunupus

Programmeeritav nupp: Active Key

Mõõtmed ja kaal: 242,9 x 170,2 mm x 10,2 mm; 674 grammi ilma kaitseümbriseta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles