ARVUSTUS ⟩ Ekskavaatori brändiga kestvustelefon, mis põrkab betoonilt tagasi

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
5G on jõudnud telefoni, mida võib kõrgelt alla kukutada ja kuumas vees leotada.
5G on jõudnud telefoni, mida võib kõrgelt alla kukutada ja kuumas vees leotada. Foto: Kaido Einama

Kui paljud telefonid lähevad aina õhemaks, siis rasketehnika tootja Caterpillari logo «Cat» kandev kestbvustelefon öäheb aina suuremaks. Nende uus mudel, mille sisse on nüüd mahutatud ka 5G, on suurim telefon üldse, mida viimasel ajal nähtud. Paksuse põhjuseks pole mitte 5G ära mahutamine, vaid suurem põrutus- ja veekindlus. Sisu aga jääb keskmisest õrnast telefonist tagasihoidlikumaks, nagu ikka.

Cat S53 tutvustamisel meediale põhjendas tootja 5G tulekut alles nüüd sellega, et nende töömehe- ja ekstremistitelefon on põhiliselt kasutusel kesklinnast väljas ning seni polnud 5G neis piirkondades nii levinud. Nüüd aga olevat kiire mobiilne andmeside jõudnud juba igale poole.

Füüsiline ja digitaalne turvalisus: vett ja kuuma

Pandeemiajärgselt on uus telefon ka ajastule omaselt antibakteriaalse kattega, mis surmab ka viiruseid. Kui siiski tekib kahtlus, saab mobiili keeva vee sees ära desinfitseerida, sest korpus vastab mitte lihtsalt tavalisele täieliku veekindluse standardile IP68, vaid ka kuumale veele vastupidavusele, mida standardis tähistatakse märkega IP69K. Ka alkoholi ja kuuma veega on korpust testitud ja tugevate veejugadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles