PILDID Zuckerbergi metaversum sai jalad alla ja teravamad virtuaalprillid ette (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Tundub, et see on Mark Zuckerbergi foto? Kaugeltki mitte. Tegemist on tema uue, eriti loomutruu avatariga tehisreaalsuses ehk uutmoodi metaversumis.
Tundub, et see on Mark Zuckerbergi foto? Kaugeltki mitte. Tegemist on tema uue, eriti loomutruu avatariga tehisreaalsuses ehk uutmoodi metaversumis. Foto: Ekraanipilt / Meta

Eile alanud suurel Meta Connect 2022 üritusel astus üles Meta tegevjuht Mark Zuckerberg ja tõi avalikkuse ette uue metaversumi, mis laieneb nüüd kontoritesse ja trennisaalidesse, kuid muidu on sel seni läinud üsna kehvasti. Uut hingamist tahetakse hiigelinvesteeringuid nõudnud virtuaalmaailmale, mis peaks tulevikus asendama meie sotsiaalvõrke, sisse puhuda uute seadmetega ning koostöös Microsoftiga tuua ka kontoritöötajad tehismaailma oma koosolekuid ja tööasju ajama.

Poolikud inimesed, algeline multifilmilik keskkond ja keskmiselt 38 aktiivset kasutajat päevas on 1,3 miljardit dollarit maksma läinud platvormi kohta häbematult vähe. Isegi Facebooki enda töötajad ei taha ilma jalgadeta torsodega avataridena metaversumis ringi hõljuda. New York Timesi ajakirjanikul õnnestus hõredas tehismaailmas siiski kolme kasutaja käest peksa saada («heledad laksud näo piirkonda» internetitrollidelt, kellest soovitati eemale hoida).

Eilse alanud üritusel püüdis Zuckerberg muidugi seda kõike päästa. Masinavärk on läinud suureks, nüüd on kaasatud ka sellised tehnoloogiahiiud nagu Microsoft ning metaversum ähvardab kujuneda selliseks nähtuseks, mis on kas oma ajast veel liiga palju ees või lõhkebki internetimullina. Facebooki firmas muidugi veel juhtkond ei usu, et see on juba läbi kukkunud, sest Meta juhi sõnul ollakse alles päris alguses ning kõik alles tuleb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles