PILDID ⟩ LG tuli välja uute seinamaaliks maskeerunud teleritega

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui saateid ja filme ei vaata, ripub teler nagu maal seinal.
Kui saateid ja filme ei vaata, ripub teler nagu maal seinal. Foto: LG Electronics

Kui tahad seinale lihtsalt pilti riputada, aga pole ruumi, sest suur telekas võtab kogu vaba pinna ära, siis just neile ongi LG-l valmis tehtud kaks uut telerimudelit - LG OLED Objet CollectionPosé (LX1) ja Easel (65Art90). Mõlemal on lõuendit meenutav tekstiilviimistlus ja kui saateid ei vaata, võivad ekraanid kujutada mõnda maali. Posé teler on juba Eestis saadaval, Easel jõuab siinsele turule 2023. aastal.

LG Lifestyle sarja uus LG OLED Objet Collection Posé (LX1) teler on üliõhuke ja pigem mööbli- kui elektroonikaseadme disainiga, sulandudes sujuvalt ruumi sisekujundusega.

LG nimetab ise ka seda mudelit «kõrgekvaliteediliseks mööbliesemeks». Kunstiteost meenutaval ekraanil on õrnalt kumerad servad ning beeži värvi tekstiilviimistlusega korpus. Tagaküljel asub pistikupesade ja juhtmepuntra asemel nii-öelda trükiseriiul, kuhu saab jätta raamatuid, ajakirju või postkaarte ning allpool peidus kaabli- ja tarvikusahtel.

Foto: LG Electronics

LG OLED Posé on saadaval 42- või 55-tollise ekraanisuurusega ning sellel on 4K eraldusvõime ja 100 Hz värskendussagedus. Teleril on Alpha 9 Gen 5 AI protsessori ja tehisintellekti ning nutifunktsioonide uusimad versioonid. Seade pakub tänu AI Picture Pro protsessorile ja OLED evo paneelile võimalikult parimat pildikvaliteeti.

Posé toetab pilditehnoloogiatest Dynamic Vivid, Dynamic Tone Mapping Pro ja Dolby Vision IQ FILMMAKER MODE funktsioone. Sujuv, realistlik ja ere pilt saavutatakse VRR ja HDR10 pildistandardite abiga ning kino vääriline helikvaliteet AI Sound Pro ja AI Acoustic Tuning funktsioonidega.

Teleri tagaküljel on juhtmepuntra asemel trükistesahtel.
Teleri tagaküljel on juhtmepuntra asemel trükistesahtel. Foto: LG Electronics

Lisaks pakub teler laia vaatenurka, mis lubab korralikku pilti näha kõigil teleri ees istujatel.

Vabal ajal töötab seinamaalina

Posé saab lülitada galeriirežiimile, mis muudab teleri isevalgustatud digitaalseks lõuendiks, kuvades ekraanilt võimalikult ehedalt kunstiteoseid või fotosid.

LG OLED Objet Collection Easel (65Art90) teler pakub LG OLED teleritest parimat pildikvaliteeti ning minimalistlikku disaini, sobides hästi erinevate interjööridega. Seade meenutab maalimiseks või kunsti eksponeerimiseks mõeldud molbertit ning kasutab LG isevalgustavat ekraanitehnoloogiat elutruude värvide ja kontrasti kuvamiseks.

Foto: LG Electronics

Easelil on teisaldatav riidest kate, mida saab juhtida puldiga. Line View ehk ribavaatesse seatuna tõuseb kate üles, vähendades ekraani nähtavust ning näidates kasutajatele vaid juurdepääsuriba kasulikele funktsioonidele ja režiimidele, nagu kuupäev, kellaaeg, ilm, muusikakeskus.

Sarnaselt ettevõtte teistele 2022. aasta OLED-teleritele kasutab ka Easel LG oma OLED evo tehnoloogiat, et pakkuda realistlikke pilte ja kinoväärilist elamust. Seadmel on 80 W 4.2 kanaliga helisüsteem ning selle teisaldatava riidest katte on loonud Taani tekstiiliettevõte Kvadrat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles