GALERII ⟩ Ülemistel tegi esimesed tiirud Eestis loodud uue põlvkonna iseauto MiCa

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy

Auve Techi arendatud Eesti oma iseauto ehk isejuhtiv buss jõudis täna Ülemiste linnakus avalikkuse ette. Tõlda meenutav auto sai juurde hulga andureid ja tarkust, et liigelda rasketes ilmaoludes ning lahendada igasuguseid keerulisi liiklusolukordi.

MiCa mahutab kuus reisijat ning sõidab etteantud teekonda pidi, mis on varem täpselt kaardistatud. Kõik kurvid, äärekivid, takistused ja ohud salvestatakse ning selle järgi töötatakse masina jaoks välja ohutu liikumistrajektoor. Muidugi võib teel ette tulla igasuguseid ootamatusi, mille jaoks ongi hulk andureid ja kaameraid ning vajadusel ka inimese poolt üle võetav kaugjuhtimine.

Väidetavalt on see üks esimesi isejuhtivad autosid maailmas, mis ei satu segadusse isegi tihedas lumesajus või lörtsis, mis on meie kliimas teatud aastaaegadel üsna tavalised nähtused. Auve Techi MiCa sai võrreldes eelmise põlvkonnaga LIDAReid ehk laserskännereid ümbruse ruumiliseks tajumiseks kolme asemel seitse, nii et ühtki pimenurka enam pole. Igas suunas vaatavaid kaameraid on kokku kümme ja uuenenud on ka liiklusohutuse tarkvara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles