Lihtne nipp, kuidas suured e-sporditurniirid veelgi põnevamaks teha

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Foto: e-sport Media Group

Sport ja sellele panustamine on erinevates vormides käinud käsikäes sadu aastaid. Antud tegevuse peamiseks põhjuseks on suurendada spordivõistlusele kaasaelamisest saadavat emotsionaalset kogemust ning väljendada toetust oma lemmiksportlasele või võistkonnale.

E-spordi kasvu tõttu, eriti koroonakriisiga seotud piirangute ajal, mil mitmed tavaspordialad vaatasid just elektroonilise spordi suunas, on ka sellele panustamine muutunud järjest populaarsemaks.

E-spordile on võimalik panustada pea kõikide populaarsete mängude ning nende turniiride korral. Nimekaimad on kindlasti «Dota 2», «League of Legends», «Valorant», «Rainbow Six Siege» ning «Counter-Strike: Global Offensive» ehk «CS:GO». Neist viimane on just Eestis eriti populaarne.

Vali usaldusväärne partner

E-spordile panustamine algab alati usaldusväärse partneri valikust. Tänu internetile on võimalik leida lugematul hulgal erinevaid portaale, kuid alati tuleks valida tuntud ettevõte, kellel ka antud riigis tegutsemisluba. Nii saab kindel olla, et võidu korral kantakse alati kiirelt summa kontole. Eestis tegutseb e-spordi valdkonnas näiteks Olybet, kel hetkel käimas ka e-spordifännidele suunatud kampaania, kus võimalik 30 euro eest riskivabalt panustada.

Tee selgeks mõisted

Panustamise juures on kõige olulisemaks mõisteks koefitsent, kuid erinevad portaalid võivad seda märkida erinevalt. Näiteks koefitsent 2/1 võib kirjutada ka 3.0 ning Ühendriikides märgitakse seda +200. See tähendab, et iga panustatud ühe euro kohta on võimalik võita kaks eurot.

«CS:GO-s» on mängu üldvõidu kõrval võimalik panustada näiteks esimese poolaja tulemusele ning voorude ja kaartide koguarvule. Lisaks saab tuua mängu erinevaid händikäppe, kus vähem kogenud võistkonnale antakse soodustus, et konkureerivate poolte vaheline võistlus oleks huvitavam.

Ela kaasa oma lemmikvõistkonnale striimi vahendusel

Igast suuremast e-sporditurniirist tehakse ka otseülekanne. See annab reaalajas võimaluse võistlust jälgida ning läbi selle teha otsuseid, millisele võistkonnale panustada. Lisaks on suurematel turniiridel koefitsendid vastavalt mängus toimuvale muutuvad. Nii võib õigeaegselt tehtud panusega oma võidetavat summat mitu korda suurendada.

«CS:GO» poolaasta suurimaks sündmuseks on vaieldamatult Major turniir, mis sel korral toimub 31. oktoobrist 13. novembrini. Turniir ise leiab esimest korda aset Brasiilia linnas Rio de Janeiros. Majorile on jõudnud 24 kõige tugevamat meeskonda maailmas, kes võistlevad 1,25 miljoni dollari suuruse auhinnafondi nimel. Võitjale läheb sellest pool miljonit dollarit. Turniiri favoriidiks peetakse võistkonda Faze, seal mängib ka Eesti parim «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kool.

Robin «ropz» Kool koos kanadalasest tiimikaaslase Russel «Twistzz» Van Dulkeniga.
Robin «ropz» Kool koos kanadalasest tiimikaaslase Russel «Twistzz» Van Dulkeniga. Foto: PGL Major

Ära panusta rahaga, mida kardad kaotada

E-spordile panustamine on üks viis, kuidas teha enda jaoks turniiride jälgimine põnevaks. Tegemist ei ole kindlasti võimalusega parandada oma majanduslikku seisu, seega tuleb mängida vaid selle rahaga, mille kaotamisest pole kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles