Need viis meest selgitavad omavahel välja, kellest saab e-jalgpalli Eesti meister

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
2021. aasta Eesti e-jalgpalli koondise esindajad Henry William «NKFC_Henry» Heinola ja Kristjan «Baymannz» Baumann
2021. aasta Eesti e-jalgpalli koondise esindajad Henry William «NKFC_Henry» Heinola ja Kristjan «Baymannz» Baumann Foto: e-sport Media Group

Euronics FIFA 23 Eesti e-jalgpalli Meistrivõistluste kõik viis kvalifikatsiooni on nüüdseks läbi saanud. See tähendab, et selgunud on viis parimat küberpallurit, kes kohtuvad finaalis. Ühest neist saab Eesti meister.

Aga kes siis täpsemalt hakkavad võitlema tiitli, kuldse karika ning 3000€ suuruse auhinnafondi nimel? Uurisime, mis meestega on tegemist, kui pikk on olnud nende e-spordikarjäär ning milline on nende suhe jalgpalliga üldiselt.

Johannes «JossLill» Lillemets

Johannes Lillemets on kõigest 13aastane, neist üheksa on kulunud «FIFA» mängimiseks. Ka reaalses maailmas on jalgpall talle südamelähedane. Praegu mängib noormees Nõmme Kalju noorteklubis ning kuulub ka u15 koondisesse. Lillemetsa suureks eeskujuks on prantslane Raphaël Varane, sest ka nooruk ise on keskkaitsja ja ühtlasi ka suur Manchester Unitedi toetaja.

Mattias «Qisni» Nurmepuu

Mattias Nurmepuu on 17aastane noormees. «FIFA» on tema mängurepertuaari kuulunud aga üllatavalt vähest aega, kõigest poolteist aastat. Jalgpallitrenni ta senimaani jõudnud pole, ent on end sellest hoolimata juba väiksest saati jalgpallimaailmas toimuvaga kursis hoidnud. Nurmepuu ootab huviga finaali ning on õnnelik koha üle Eesti e-jalgpalli koondises. E-spordis on tema eeskujuks organisatsiooni Fnatic esindaja Tekkz, vutiväljakul hoiab aga pöialt portugallasele João Cancelole.

Kristjan «Baymannz» Baumann

17aastane Baumann on «FIFA-t» tõsisemalt mänginud viimased neli aastat. Esimene kokkupuude mänguseeriaga toimus aga juba aastal 2011, kui ilmus «FIFA 12». Tavalist jalgpalli hakkas noormees mängima juba 5aastaselt ning päriselus kogetu on aidanud ka virtuaalsel palliplatsil areneda.

«Eesti e-jalgpalli koondisesse pääsemine on minu jaoks väga suure tähtsusega,» sõnab Baumann. «See on suurim au, mis saab ühel e-sportlasel olla, esindada oma riiki. Samuti on e-jalgpalli koondises mängimine võimalus end ülemaailmselt tõestada.» Ka Baumanni eeskujuks e-spordivallas on Fnaticu Tekkz, talle lisaks ka Movistar Riders ridadesse kuuluv Tuga. Tavajalgpallis on absoluutseteks lemmikuteks Cristiano Ronaldo ning Zlatan Ibrahimovic.

Henry William «NKFC_Henry» Heinola

25aastane Henry William Heinola on finalistidest ilmselgelt kõige staažikam ja kogenenum. «FIFA-t» on ta mänginud juba noorest poisist peale. «Tegelesin ka tavalise jalgpalliga 15 aastat, aga pidin paraku vigastuse tõttu mängimise pooleli jätma,» räägib Heinola.

«Eesti e-jalgpalli koondisesse pääsemine tekitas hea tunde, sest koondist esindada on alati au,» on Heinola eesootava suhtes põnevil.

Otseselt eeskujusid Heinolal enam pole, on lihtsalt tavajalgpalli tiimid, keda ta pooldab. Olulisematena toob ta välja Inglismaa klubi Manchester Unitedi ja Hispaania klubi Real Madridi.

Need tiimid on ta valinud just seetõttu, et klubide tiimide väravavahid olid omal ajal Edvin van der Sar ja Iker Casillas, Kuna Heinola isegi mängis väravavahi rollis, olid eelnimetatud mehed tol ajal tema eeskujudeks.

Simmo «Simpa» Särg

Simmo Särg on 18aastane noormees. «FIFA-t» on ta mänginud umbes kaheksa aastat, esimeseks kokkupuuteks seeriaga oli «FIFA 09». Päris jalgpalliga on Särg tegelenud tervelt 12 aastat. «Alguses mängisin väikeses klubis nimega FC Ülenurme, viimased aastad aga JK Tammekas, räägib Särg. Praegu ta aktiivselt jalgpalli enam ei mängi, vaid jälgib oma lemmiksporti teleri vahendusel.

«Eesti e-jalgpalli koondisesse pääsemine tähendab minu jaoks uusi võimalusi ja väljakutseid ning põnevat kogemust,» sõnab Särg. Tema sõnul oleks tegemist suurepärase võimalusega «FIFA» maailmas areneda. E-sportlastest toob Särg eeskujudena välja Fnaticu alla kuuluva Tekkzi ja RBLZ Gamingu Anders Vejrgangi. Tavajalgpallis on ta eeskujudeks Cristiano Ronaldo, Jude Bellingham ja Erling Braut Haaland.

Euronics FIFA 23 Eesti e-jalgpalli Meistrivõistluste finaalmängud leiavad aset 29. ja 30. oktoobril algusega kell 16:00. Mänge saab jälgida otseülekande vahendusel e-sport Eesti Twitchi kanalilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles