Samsung hakkab pakkuma kodumasinatele 20-aastast garantiid

tehnika.postimees.ee
Copy
Digitaalne invertertehnoloogia kodumasinates teeb mootorid väga pikaealisteks.
Digitaalne invertertehnoloogia kodumasinates teeb mootorid väga pikaealisteks. Foto: Samsung

Jäätmete vähendamise eesmärgil hakkab Samsung alates juulist pakkuma  kõikidele oma digitaalset invertertehnoloogiat kasutavate seadmete tähtsamatele komponentidele 20-aastast garantiid. Uuendus puudutab näiteks pesumasinaid, kuivateid ja külmkappe.

«Kui varem kehtis nendele kodumasinatele niigi juba kümneaastane garantii, siis nüüd on Samsung oma toodete vastupidavuses niivõrd kindel, et uued seadmed saavad kaasa 20-aastase garantii, et neid ei pea selle aja jooksul parandama ega välja vahetama,» selgitas Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Lisaks tarbijatele kindlustunde pakkumisele aitavad vastupidavamad seadmed ka raha kokku hoida, kuid veelgi olulisem on kaua töötav seade, mis vähendab jäätmeid ning on niimoodi keskkonnale sõbralikum.

Pika garantii saavutamiseks on Samsung investeerinud arendusse ning iga toode läbib põhjaliku kvaliteedikontrolli, mis peab tagama vastupidavuse aastakümnete vältel. Üks tehnoloogia, mis pikaealisuse tagab, on digitaalne invertertehnoloogia, mis mõjutab seadmete energiaefektiivsust, vastupidavust ja võimsust. Pikem garantii kehtib just nendele komponentidele.

20-aastase garantiiga tulevad kõik Samsungi uued pesumasinad ja külmkapid.

Mis on digitaane invertertehnoloogia ja kuidas see toimib?

Pesumasinates on selleks invertermootor, mis trumli keerlema paneb, seda raputab ja muul vajalikul moel liigutab. Seadmete mootorid suudavad toimida vaiksemalt ja väiksema vibratsiooniga. See omakorda tähendab, et pikema aja jooksul on koormus mootorile väiksem ja see peab kauem vastu. Külmkappide puhul kasutatakse inverterpumpa külmaine ringlema panemisel.

Kõige üldisemalt eristab invertermootorit tavapärasest mootorist tugevate magnetite kasutamine, mis vähendab hõõrdumist ja vibratsioone, võimaldades samas suuremat võimsust. Digitaalsed invertermootorid oskavad lisaks ise nutikalt oma võimsust kontrollida vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles