Xiaomi uuele mobiilile saab külge panna peegelkaamera suure objektiivi

tehnika.postimees.ee
Copy
Kas nüüd on viimased peegelkaamera eelised kadumas? Xiaomi uuele telefonile 12S Ultra Concept saab külge panna Leica vahetatava objektiivi, mis pildistab sama hästi, kuid uure kaameraga.
Kas nüüd on viimased peegelkaamera eelised kadumas? Xiaomi uuele telefonile 12S Ultra Concept saab külge panna Leica vahetatava objektiivi, mis pildistab sama hästi, kuid uure kaameraga. Foto: Kaader videost / Xiaomi

Xiaomi näitas oma uut nutitelefoni, mille tagaküljel on Leica bajonettühendus M Mount. Selle külge võib ühendada Leica suured objektiivid ja pildistada-filmida nagu profikaameraga. Seni on mobiilide pildikvaliteeti piiranud kehvem sisseehitatud objektiiv, mis surutud mikroskoopilisse ruumi õhukese telefonikorpuse sees.

Xiaomi 12S Ultra Concept on küll esialgu kontseptsioontelefon, kuid Xiaomi ja Saksa kaameratootja Leica tõesti teevadki praegu kaamera ja optika osas koostööd ning allpool olevast videost on näha selle seadme kaval tööpõhimõte.

Nimelt on tagaküljel traditsiooniline kaamerakõrgendik, milles peituvad mitu tagakaamerat, aga üks ligi tollise diagonaaliga sensor on peidetud täpselt kõrgendiku keskele. Selle ümber on raam, mis sisaldabki Leica objektiivikinnitust M Mount. Selle külge saab keerata mõne suurema «toru» Leica valikust ja pildistada nagu suure profikaameraga.

Android Authority andmetel on Xiaomi telefoni tagaküljel olevaks objektiiviühenduseks M Mount, mis on Leica poolt juba 1954. aastal välja töötatud lahendus. Seega saaks põhimõtteliselt nii uusi kui ajaloolisi objektiive telefoni taha kinnitada: lainurk-, makro- ja teleobjektiive möödunud sajandi mudelitest uusimateni. 

Weibos avaldatud videos on telefoni külge kinnitatud Leica Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH objektiiv, millega saab teha pilti nagu mõne suure digikaameraga.

Paraku pole vähemalt esilagu veel plaanis sellist mudelit müügile tuua, kuid lahendus taolisteks nutitelefonideks paistab olevat arenduslaboris juba valmis tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles