ŠOKK! ⟩ Peafavoriidi rollis olnud Robin Kool põrus suurturniiril kiirelt

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: HLTV.org

Maailma ühe populaarseima tulistamismängu «CS:GO» suurturniir IEM Rio Major 2022 algas 31. oktoobril. Eestlane Robin «ropz» Kool oli juba varem lunastanud pääsme teise vooru ning tema meeskond FaZe Clan sisenes võistlustulle alles 5. novembril.

Enne turniiri algust peeti FaZe Clani vaieldamatult üheks suurimaks favoriidiks. Kuuest varasemast tänavusest suurturniirist on võidetud neli. HLTV edetabelis on pidevalt võideldud maailma parima tiitli nimel (ning seda pikalt enda käes ka hoitud). Kevadisel Majoril hoiti pea kohal kuldset võidukarikat. Paberil rääkisid kõik faktid FaZe'i kasuks.

Kahjuks aga põrus meeskond totaalselt. Kolmest kohtumisest ei suudetud võita ühtegi ning suurfavoriidist sai esimene meeskond, kes teises voorus turniirilt välja lülitati.

«Olen sõnatu,» kirjutas Kool Twitteris. «See on esimene tõeline madalpunkt tiimi jaoks, kuna ootused olid kõrged. Tegime viimased kaks nädalat kõvasti tööd, et teid mitte alt vedada. Andestage see kohutav esitus, me tuleme veel tagasi.»

FaZe'i seljad tegid prügiseks Cloud 9 (14-16) ja Vitality (6-16). Nende viimaseks komistuskiviks sai Bad News Eagle (BNE), kes järgmisena kohtub teise favoriidi Natus Vincerega.

Ka selles matšis võib BNE skalbi võtta – NaVi on varem juba kaks kaotust vastu võtnud ning võideldakse ellujäämise nimel.

Meeskond viskas olukorra üle nalja ka Twitteris. «Ootus: mängid FaZe Claniga finaalis. Reaalsus: palvetad, et sa ei liituks nendega lennujaamas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles