Mini Pupper 2 – igaüks saab endale osta taskukohase ja taskumõõtu robotkoera

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui tavalist kodulooma ei saa võtta või kui tahad oma kutsikat pigem Linuxit kasutades õpetada, siis robotkutsikas on moodne ja huvitav valik. Hongkongi ettevõte tuli just välja uusima mudeliga, mis oskab suhelda ja ringi joosta.
Kui tavalist kodulooma ei saa võtta või kui tahad oma kutsikat pigem Linuxit kasutades õpetada, siis robotkutsikas on moodne ja huvitav valik. Hongkongi ettevõte tuli just välja uusima mudeliga, mis oskab suhelda ja ringi joosta. Foto: MangDang

Boston Dynamicsi legendaarsel robotkoeral Spot on järglasi nagu kirjusid koeri: näiteks Hiinas on valmistatud selle odavam koopia, millest Venemaal ehitati sõge tapamasin, kuid Mini Pupper 2 on seevastu nagu nunnu sülekoer, pealegi vabavaraline – igaüks saab selle tarkvara ise täiustada. 

Kutsikas-robotit tootev ettevõte Mangdang asub Hongkongis, kuid sel on kontor ka Jaapanis ning lisaks arendavad masinat juhtivat tarkvara Linuxi-entusiastid, andes loodud koodi kõigile vabakasutusse. Eesmärgiks on teha selline robot, mida igaüks saaks täiustada ja panna just talle vajalikke asju tegema.-

Firma põhitoote uus mudel Mini Pupper 2, mis äsja välja tuli, on täiustatud servomootorite süsteemiga nelja jäseme juhtimiseks, parem LIDAR-i ja kaameramoodul ning võimalus tuvastada ümbruses kohatavaid asju ja teisi lemmikloomi. Mini Pupper 2 üritab teiste loomadega suhelda ja reageerib muidugi ka inimeste käsklustele. IOnimeste jaoks on tehtud veel mobiiliäpp seadme programmeerimiseks või seadistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles