Helsingi idufirmade festivalil Slush sadas koos lörtsiga alla investorite miljardeid

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Slushi iseloomustavad hämarad saalid, valguskiired ja tohutult rahvast. Samal ajal sajab Helsingis tavaliselt lörtsi, kui messisaalides idufirmadele miljardeid jagatakse.
Slushi iseloomustavad hämarad saalid, valguskiired ja tohutult rahvast. Samal ajal sajab Helsingis tavaliselt lörtsi, kui messisaalides idufirmadele miljardeid jagatakse. Foto: Kaido Einama

Igal sügisel kõige koledamal ajal novembris tulevad Helsingis kokku investorid ja idufirmad kogu maailmast. Jagatakse enneolematus koguses raha ja kuulatakse ära startup´ide parimad ideed. Toimub kümneid tuhandeid kohtumisi hämarates saalides.

Nii nagu Eestis, nii hakkas ka Soomes just sel nädalal lörtsi (inglise keeles Slush) sadama ja alati hämaratesse messikeskuse saalidesse kodunes seekord ligi 2600 investorit, et anda ära riskikapitali ligi 4600 idufirmale. Erinevate ennustuste järgi võidakse pimedas novembris liigutada meie põhjanaabrite pealinnas suurim kogus investorite raha üldse, mis ühe ürituse mõjul on investeeritud. Otsitakse järgmisi väljamurdvaid tehnoloogiaettevõtteid ning oma poksidega on kohal lisaks tuhandetele idudele ka sellised suurtegijad nagu Microsoft, Google, Nokia, Amazon ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles