Hiina mobiilitootja Honor hakkab uue voldiktelefoniga maailmaturgu vallutama

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Lahtivoldituna on uus telefon nagu 7,9-tolline tahvelarvuti, kokkuvoldituna aga mahub lahedalt taskusse.
Lahtivoldituna on uus telefon nagu 7,9-tolline tahvelarvuti, kokkuvoldituna aga mahub lahedalt taskusse. Foto: Honor

Huawei kunagine sõsarfirma, praeguseks aga iseseisev mobiilitootja HONOR on tehnoloogiahiiu varjust välja pääsenud ja tutvustas täna hommikul Hiinas oma uusi tippmudeleid, millega plaanitakse maailmaturgu vallutama hakata. Uued mobiilid, mida näidati, on voldiktelefon Honor Magic Vs ja noortetelefon Honor 80.

Kui maailmas on Honor teistega võrreldes turuosa poolest 6.-7. kohal, siis Hiinas sai see firma 2022. aasta teises kvartalis koguni suurima turuosaga ettevõtteks üldse. 20% mobiilidest, mis Hiinas müüakse, on Honorid. Seega tegemist on pärast Huaweist eraldumist päris kiiresti kasvava mobiilifirmaga.

Nende erinevus Huaweist ja ka eraldumise põhjus on vabanemine USA kaubanduspiirangutest, mis ei luba Huaweil oma telefonides kasutada mõnesid USA ettevõtetelt pärit komponente ja teenuseid, kuna Ameerika Ühendriikide valitsuse otsuse järgi ei tohi sealsed tehnoloogiafirmad teha koostööd võimalike militaarsidemetega Hiina ettevõttega. Näiteks Huawei telefonides pole ametlikult Google´i äppe ja äpipoodi ning muid teenuseid (sellest saab küll mööda minna), samas Honor on kõigist neist piirangutest vaba.

Kui varem räägiti Honorist kui noortebrändist, mis täiendas Huawei tooteid, siis nüüd tahetakse olla ka tippklassi mobiilide tootja, pakkudes nii odavamaid ja noortepärasemaid mudeleid kui ka täiesti luksuslikku kaupa, kuhu hulka kuuluvad kallid volditavad nutitelefonid. Üks selline täna esitlusele tuligi.

Tehnoloogiabrändi Honor tänahommikusel Hiinas toimunud pressikonverentsil näidati Honor Magic Vs ja Honor 80 seeria mudeleid, mis esialgu jõuavad Hiina turule, kuid hiljem kavatsetakse neid müüa ka mujal maailmas, sealhulgas võimalik, et Eestiski. Mis mudeleid ja millal siia saabub, see selgub lähinädalatel.

Foto: Honor

Voldiktelefon ehk volditava ekraaniga mudel Honor Magic Vs on mõeldud ärikasutuseks ja meelelahutuseks, Honor 80 seeria on uusim noortele suunatud sari. 

«Honor Magic Vs on meie esimene kokkuvolditav lipulaev, mis debüteerib välisturgudel ja oleme kindlad, et see toob kaasa inimeste nutitelefonide kasutamise muutumise üle kogu maailma,» ütles Honori kauaaegne juht George Zhao esitlusüritusel.

Honor Magic Vs on kokkupandult 12,9 mm paksune ja kaalub 261 grammi, olles praegu kõige kergem pikkupidi kokkuvolditav nutitelefon. Aku maht on 5000 mAh, mis on samuti olemasolevate kokkupandavate nutitelefonide seas suurim. Honor Magic Vs korpuse disain on sümmeetriline ja liitekohtadeta, jättes luksusliku mulje. Hingede konstruktsioon voldib seadme lahti ilma piludeta ja hoiab ekraani voltimiskohast võimalikult siledana.

Kaalu vähendamiseks on Honor Magic Vs varustatud ülikerge käiguvahetuseta hingega, mis on valmistatud ühes tükis valutöötlustehnoloogiaga. Sellega vähendati keerulises ekraanihinges kasutatavate komponentide arvu 92 pealt 44le, säilitades samal ajal vastupidavuse ja tugevuse. Lennunduses kasutatavatest materjalidest tehtud liigend talub üle 400 tuhande voltimise, mis võrdub enam kui kümneaastase kasutusega ehk ligi saja kokku-lahti voltimisega päevas.

Ekraane on mitu

Honor Magic Vs-il on sarnaselt Samsungile teine, väline lisaekraan, kuid see pole nii pikk ja kitsas kui näiteks Samsungil. Tegemist on 6,45-tollise ekraaniga, mis annab standardsema 21:9 kuvasuhtega ala ja jätab telefonile üsna kitsad raamid ekraani ümber.

Foto: Honor

Avatuna pakub Honor Magic Vs aga tahvelarvuti laadset kasutajakogemust laia 7,9-tollise sisemise ekraaniga.

Voldiktelefon katab 100% DCI-P3 värviruumist ja edastab kuni 1,07 miljardit värvi, pildi värskendussagedus on kuni 120 Hz.

Kaamerad parimate hulgast

Honor on praegu kõigi aegade mobiilikaamerate edetabelis DXOMarki lehel kolmandal kohal Huawei ja Google Pixeli järel ühe teise vanema mudeliga (Magic4 Ultimate), kuid uued telefonid näivad olevat samuti parimate seast oma pildistamistehnoloogiatega, mida täiendab tarkvaraline tehisintellekti ning riistvaraline närvivõrkude tugi.

Honor Magic Vs sisaldab põhikomplektina tagaküljel kolme kaamera süsteemi, mis koosneb 54 MP Sony IMX800 sensoriga kaamerast, 50 MP ülilaiast ja makrovõtete põhikaamerast ning 8 MP kolmekordse optilise suumiga telefoto kaamerast, mis lubab jäädvustada suurendusega pilte või videoid. Honori patenteeritud tehisintellektilahendus Honor Image Engine parandab pildikvaliteeti nii käest pildistades suure suurendusega kui ka hämaras, kui pildile tekib rohkelt müra.

Aku kolmveerandi tunniga täis

66 W kiirlaadijaga saab aku täis 46 minutiga, mis pole küll maailmarekord, kuid täiesti hea tulemus parimate seas.

Protsessoriks on USA päritolu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mobiiliplatvorm (mis pole küll uusim, sest Gen 2 on ka juba väljas), kuid palju tänapäeval veel protsessor millegi mahukamaga kiiruses hätta jääb? Tootja sõnul on selle kiibistiku juures täiustatud graafika ja protsessori jõudlust ning parandatud energiatõhusust.

Honor Magic Vs on varustatud 8 GB muutmälu ja 256 GB massmäluga või 12 GB muutmälu ja 256/512 GB salvestusruumiga olenevalt mudelist.

Riistvarasse sisseehitatud turvalisus

Voldiktelefon on veel varustatud Dual TEE (usaldusväärse käivitamiskeskkonna) turvasüsteemiga, mis on välja töötatud koosöös Qualcommiga. See pakub riistvara tasemel kaitset, tagades suurema privaatsuse ja turvalisuse.

Honor 80 - blogijatele ja sotsiaalmeedia kasutajatele

Foto: Honor

Teine tutvustatud telefoniseeria Honor 80 ja Honor 80 Pro, mis välimuselt on üsna sarnane eelmisele põlvkonnale, sobib hästi videoblogijatele kaasatuleva ilmselt maailma esimese sellise videoblogimise tööriistakomplekti AI Vlog Masteri pärast, mis aitab võtete stsenaariume täpselt planeerida ja soovitab kõige sobivamat võtterežiimi, sealhulgas Macro12, Night13, Portree, Solo Cut, Multi-Video või HDR video. Koostöös Honor Image Engine´iga täiustab rakendus pilditöötlust ja kohandab seda erinevate valgustingimustega.

Honor 80 seerial on oma hinnaklassi üks parimatest, 160 MP põhikaamera, millel on suur 1/1,56-tolline sensor 2,24 µm suuruste pikslitega, mis jäädvustavad rohkem valgust. Nii saab pildi kätte isegi vähese valgusega.

Mobiilil on OLED ekraan (6,67-tolline), eraldusvõimega 1080 x 2400 pikslit (444 dpi).

Honor 80 Pro tuumaks on Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, telefon on varustatud suure 4800 mAh akuga ja töötab uusima MagicOS 7.0 kasutajaliidesega Androidile.

Värvid, hind ja saadavus

Foto: Honor

Honor Magic Vs on saadaval oranži, tsüaansinise ja mustana. Esialgu on teada vaid müügile saabumise ajad Hiinas: alates 23. novembrist võib Honor Magic Vs-i seal eeltellida hinnaga alates 1015 eurost. 

Honor 80 seeria on saadaval neljas värvitoonis Ripple Blue (sinine), Sunrise Pink (roosa), Emerald Green (roheline) ja Midnight Black (must). Honor 80 seeria on Hiinas ettetellimiseks saadaval alates 23. novembrist hinnaga alates 365 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles