Mis saaks valesti minna? Google õpetab salamisi tehisintellektile programmeerimist

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui tehisintellekt hakkab programmeerima, siis võib tulevikus vähem programmeerijaid vaja minna.
Kui tehisintellekt hakkab programmeerima, siis võib tulevikus vähem programmeerijaid vaja minna. Foto: Charles Platiau / Reuters / Scanpix

Google´i firma Alphabet on käivitanud oma tehisintellekti arendamisel uue projekti, mis õpetab masina ise programmikoodi looma.

Projektiga seotud allikad ütlesid Techgoingule, et projekt, mida arendatakse Google'is koodnime «Pitchfork» all, loodi algselt Google´i emaettevõtte Alphabeti uurimisosakonnas «X» ja on nüüd jõudnud Google Labsi, mis tähendab, et seda kavatsetakse tõsisemalt edasi arendama hakata Google´i juhtkonna toetusel.

Ekspertide arvates võib see tähendada tulevikus programmeerijate vajaduse vähenemist ning tehisintellektile võib anda ka ülesandeid lahendada ise tarkvara loomise abil. 

Sisedokumentide kohaselt on Pitchforki projekti eesmärk koolitada koodi kirjutama ning seda parandama ja värskendama masinõppe abil. Pitchfork õpib esmalt tundma erinevaid programmeerimisstiile ja siis kirjutab õpitu põhjal täiesti uue koodi.

Google tahtis Pitchforki abil esialgu luua tööriista, mis suudaks värskendada Google´i Pythoni programmeerimiskeele koodibaasi uuemate versioonide jaoks. Aja jooksul nihkus projekt üldisemaks: eesmärgiks sai vähendada inimeste vajadust koodi kirjutada ja värskendada, säilitades samal ajal koodi kvaliteedi.

Tegemist on sama arendusosakonnaga, kus õpetatakse tehisintellekti ise pilte ja videoid looma, kirjutab Insider. Varem on Google oma tehisintellekti DeepMind õpetanud kirjutama konkureerivat koodi, kui masin võttis valmis koodijupid ja valis neist välja parima lahenduse. Nüüd aga tahetakse robotprogrammeerimine täiesti iseseisvaks saada ja kes teab, millist tarkvara masin siis looma hakkab. Võib-olla saab sel juhul masin hakata ka iseend paremaks muutma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles