Elon Musk lubas välja tuua Tesla nutitelefoni, kui Apple ja Google Twitteri blokeerivad

tehnika.postimees.ee
Copy
Kosmosefirma SpaceX ja autotootja Tesla tegevjuht Elon Musk, kes ostis hiljuti Twitteri, ei välista oma nutitelefoniga väljatulemist, kui Twitteri äpp blokeeritakse kahel suurel mobiiliplatvormil. Esialgu pole siiski Apple ja Google seda plaaninud teha.
Kosmosefirma SpaceX ja autotootja Tesla tegevjuht Elon Musk, kes ostis hiljuti Twitteri, ei välista oma nutitelefoniga väljatulemist, kui Twitteri äpp blokeeritakse kahel suurel mobiiliplatvormil. Esialgu pole siiski Apple ja Google seda plaaninud teha. Foto: MIKE BLAKE / Reuters / Scanpix
  • Apple´il on õigus äpp blokeerida, kui see ei täida privaatsus- ja sisunõudeid
  • Jurist on soovitanud Twitteri blokeerida, kui selle kõik suletud kontod saavad amnestia
  • Tesla telefoni tegeliku arendamise kohta pole praegu midagi teada

Kui tehnoloogiamiljardär plaanib juba reisi Marsile, siis poleks oma nutitelefoni tegemine ju midagi erilist? Nii küsis videoblogija Liz Wheeler Twitteris ja sai ka kohe Elon Muskilt seda kinnitava vastuse: kui nii läheb, siis on telefon varsti müügil.

Tesla telefoni väljatuleku kohta on ka varem sahistatud, kuid nüüd, kui Twitterist kaovad suured reklaamitellijad ning osad tuntud inimesed on lubanud seda platvormi eirama hakata, on Elon Muskil oma sotsiaalvõrgu jaoks enda tehtud nutitelefoni rohkem vaja, kui kunagi varem, arvavad mõned eksperdid.

Autotootja Tesla ning kosmosefirma SpaceX juht peab kogu äpimaailma kahe suurtegija - Apple´i (iOS-i platvorm) ning Google´i (Androidi operatsioonisüsteem) vahel ära jagatuks ning ei ole rahul nende kahe monopoli tegevusega, kuna nad pidavat selle kaudu Internetti liiga kõrgete hindadega maksustama.

Hiljuti kustutas oma Twitteri konto Apple Store´i juht Phil Schiller, mis tekitaski spekulatsioone, et võib-olla järgneb sellele ka näiteks Twitteri äpi eemaldamine App Store´ist. Apple´i ametlik konto on siiski Twitteris veel alles.

Samas on App Store´il nõudmised taoliste sotsiaalmeediaplatvormide puhul kasutada sisu moderaatoreid, et äpp saaks äpipoes edasi olla. Twitteri võime säutse modereerida on aga viimasel ajal oluliselt kahanenud, kirjutab Business Today.

Parajasti ongi taas liikvel kuuldused nn Tesla Pi nutitelefoni arendamisest Elon Muskile kuuluva Tesla poolt, kuid ametlikku kinnitust LifeWire´i andmetel neile vihjetele siiski endiselt pole. Veelgi enam, 2021. aastal avaldatud Youtube´i video, mille põhjal kuuldused ikka ja jälle aeg-ajalt esile kerkivad, on tegelikult hoopis ühe Teslaga mitteseotud disaineri idee, milline võiks Elon Muski telefon välja näha:

Disainer Antonio de Rosa on avaldanud päris üksikasjalikud kirjeldused võimalikust Tesla Pi telefonist, kuid kunstnikule omaselt ka natuke üle pingutanud: nii pidavat uus mudel olema kasutatav Marsil (vihjega Muski Marsi-missioonile) ning suudab suhelda mõtte jõul (vihjega Muski idufirmale Neuralink).

Elon Musk ise on pidanud nutikella ja nutitelefone «eilse päeva tehnoloogiateks» ja näeb tulevikuseadmetena just Neuralinki-laadseid otse ajuga ühendatavaid seadmeid:

See on küll kaks aastat tagasi välja öeldud, aga võimalik, et Elon Musk on vaatamata paljudele muutunud ideedele selle mõte juurde kindlaks jäänud.

Teslarati peab samuti väheusutavaks, et Musk oma telefoniga niipea välja tuleb. Samas uudises aga mainitakse, et Washington Postile intervjuu andnud küber-juriidika ekspert Alejandra Caraballo soovitas pärast kõigile blokeeritud Twitteri kontodele amnestia andmist, mida Elon Musk plaanib teha, Twitteri äpp Google´i ja Apple´i äpipoodidest välja visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles