ICANN avardab veebiaadresside registreerimise reegleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VG Nett

Sügiseks toimub internetis suur revolutsioon, mille käigus võib harjumuspäraste .com lõpuga aadressite asemel kasutada, mida iganes inimene soovib.

Kui praegused aadressid on üles ehitatud 26 tähe ja numbrite põhjal, siis peagi võib kasutusele võtta tähti ka näiteks Hiinas, Araabias, Venemaal ja Skandinaavias kasutatavatest tähestikest, kirjutab Aftenposten.

Ekspertide sõnul saab see uuendus olema suureks revolutsioon internetis ning toob kaasa suuremaid võimalusi, aga ka võimalikke riikidevahelisi konflikte. Täna kasutab ligi pool maailma tähiseid .com ja .net.

Eksperdid hoiatavad aga, et uus nimebuum võib osutuda kullasooneks krediitkaardipetturitele, kes võivad kergemini kuritarvitada rahvusvaheliselt tuntud ettevõtete ja kaubamärkide nime ning meelitada ohvriks kergeusklikke inimesi.

Veebilehtede aadresside korraldusega tegelev mittetulunduslik ühing ICANN teatel tuleb uue domeeni eest välja käia aga suur summa, mis võib ulatuda kuni miljoni Eesti kroonini.

Esimeste seas on oma huvi üles äratanud Venemaa president Dmitri Medvedev, kelle soov on Kremlile osta .rf lõpuga domeen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles