The Game Awards 2022: kes võitis Aasta Mängu tiitli, millised uudised rabasid publikut?

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: The Game Awards

Öösel vastu reedet leidis aset mängumaailma suursündmus The Game Awards, kus tehti selgeks, millised tänavu ilmunud videomängud on need kõige paremad. Lisaks sellele kuulutati välja ka ohtralt uusi teoseid.

Kes olid võidukad?

Auhindade jagunemisel väga palju suuri üllatusi ei olnud. Aasta Mängu tiitli sai endale avatud maailmaga seikluslik rollimäng «Elden Ring». Teose võitu ennustati juba selle ilmumisest saati.

Kokku pärjati teost nelja auhinnaga. Lisaks kõige olulisemale karikale napsati esikoht ka parima rollimängu, parima kunstilise suunitluse ja parima mängudisaini kategooriates.

«Elden Ringi» suurimaks konkurendiks peetud seiklusmärul «God of War: Ragnarök» ei suutnud küll Aasta Mängu tiitlit endale saada, ent lahkus siiski suure auhinnasaagiga.

Kokku saadi kuus karikat: parim lugu, parim muusika, parim audiodisain, parim seiklusmärul, suurim innovatsioon ligipääsetavuses ning parim rollisooritus (Christopher Judge teose peategelase Kratosena).

Kõikide võitjatega saab tutvuda SIIN.

Millised olid suurimad uudised?

Kuigi The Game Awards gala annab mõista, et ürituse fookuseks on auhindade jagamine, ei ole see teps mitte nii. Eelkõige teatakse seda kui kohta, kus jagatakse ohtralt uudiseid eesootavate mängude kohta. Nii ka tänavu.

Ekraanile jõudis tohutu kogus erinevaid treilereid, mis tutvustasid lähitulevikus ilmuvaid teoseid. Mõned neist olid juba ette teada, mõned aga valmistasid korralike üllatusi. Heidame pilgu peale suurimatele uudispommidele.

«Hades II» on järjeosa aastal 2020 ilmunud rogue-like žanrisse kuuluvale märulile. Esimene osa võlus enda kaasahaarava mängitavuse, kauni kunstilise stiili ning üllatavalt hea looga. Esimese treileri põhjal tundub, et ka teine episood järgib samu põhimõtteid. 

Pikalt on mõeldud, millega tegeleb populaarse «Bioshocki» mänguseeria looja Ken Levine. Nüüd oleme saanud sellele küsimusele vastuse. Tema järgmiseks teoseks on «Judas», mis, vähemalt esmamulje alusel, tundub olevat midagi sarnast – üksikisikuvaates möll salapärases hüljatud keskkonnas.

Tänavu kevadel ilmunud PlayStationi eksklusiivmängu «Horizon Forbidden West» pole veel mõtet ära unustada, Nimelt tehti teatavaks, et juba üsna pea saab teos endale lisapaki, mis kannab nime «Burning Shores» ning viib peategelase Aloy vulkaanide keskele seiklema. Lisapakk ilmub tuleva aasta 19. aprillil.

Aastal 2019 ilmus Star War Jedi: Fallen Survivor, mida peetakse üheks parimaks Tähesõdade teemaliseks videomänguks eales. Teose järjeosa, «Star Wars Jedi: Survivor» üritab seda tiitlit endale napsata. Mäng ilmub 2023. aasta 17. märtsil.

Hideo Kojima on alati olnud üks ekstsentrilisemaid mänguloojaid. Tema 2020. aasta kolmanda isiku vaates seiklusmärul Death Stranding oli selle ideaalseks näiteks. Kokku segati jaburamast jaburam narratiiv ning võrdlemisi igav, ent veidralt hüpnotiseeriv mängitavus.

Nüüd teeb ta seda taas! «Death Stranding 2» esimene treiler on taaskord äärmiselt kummaline ning kubiseb kuulsatest Hollywoodi näitlejatest.

Kõikide uudistega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles