PILDID Esimene Hiinas tehtud suur reisilennuk jõudis Shanghaisse

tehnika.postimees.ee
Copy
Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) esimene C919 maandus eile Shanghai rahvusvahelisel lennuväljal ja läks pidulikult China Eastern Airlinesi käsutusse. See on esimene Hiinas valmistatud suur reisilennuk, millel on olemas kõik load rahvusvahelisteks lendudeks.
Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) esimene C919 maandus eile Shanghai rahvusvahelisel lennuväljal ja läks pidulikult China Eastern Airlinesi käsutusse. See on esimene Hiinas valmistatud suur reisilennuk, millel on olemas kõik load rahvusvahelisteks lendudeks. Foto: STR / AFP / Scanpix

Hiinast tulevad küll paljud pisividinad ja muidugi ka laevad ja autod, kuid suurte reisilennukite osas toetusid sealsed lennufirmad välismaisele toodangule. 9. detsembril Shanghais maandunud COMACi lennuk C919 registreerimisnumbriga B-919A kuulutab aga selle ajastu lõppu. Tegemist on Hiina esimese kodumaise suure reisilennukiga, mis vastab rahvusvahelistele lennukõlblikkuse standarditele.

COMAC C919 reisilennukit hakati arendama 2008. aastal ja esimene prototüüp sai valmis 2. novembril 2015. Katselennud algasid 5. mail 2017.

Lennukõlblikkuse sertifikaat anti uuele mudelile Hiina Lennuametilt välja 29. septembril 2022 ning esimene kommertslendudeks valmis lennuvahend tarniti China Eastern Airlines´ile 9. detsembril Shanghaisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles