VIDEO Tehnoloogiamessi imetoode: juhtmevaba teler, mis imeb end seina külge

tehnika.postimees.ee
Copy
Uuest valdkonnas revolutsiooni lubavast telerimudelist pole veel palju teada peale selle ühe «isutekitava» pildi ja video.
Uuest valdkonnas revolutsiooni lubavast telerimudelist pole veel palju teada peale selle ühe «isutekitava» pildi ja video. Foto: Displace

Igal aastal toimuv tehnoloogiamess CES Las Vegases näitab tuntud brändide kauaoodatud uudistoodete kõrval ka täiesti uute tegijate veidraid, kuid põnevaid seadmeid, mis võivad, aga ei pruugi poelettidele jõuda. Üks selline on firma Displace esitletav juhtmevaba nutiteler, mille saab lihtsalt seinale panna – ühtki juhet selleni ei vii ning seinakinnitus võib samuti puududa.

Koduse meelelahutuse idufirma Displace debüteerib Las Vegases toimuval CES 2023 messil maailma esimese tõeliselt juhtmevaba teleriga 3. jaanuaril. Alustava ettevõtte 55-tollise 4K-kvaliteediga uudismudeli toiteallikaks on patenteeritud vahetatavate akudega süsteem, mis on väga kerge ning sellel pole seinakinnitust, nagu tavalistel teleritel. 

Displace kinnitub mistahes siledale pinnale ilma paigaldamiseta. Selleks on varuks veel üks patenteeritud tehnoloogia – spetsiaalsed vaakumiga iminapad.

Firma pressiteate järgi peaksid taolised telerid lahendama paljud tavaliste lameekraan-televiisoritega seotud probleemid, kuna traditsioonilised paneelid on rasked, neid on keeruline seinale kinnitada ja juhtmeid peita, lisaks kasutatakse endiselt vananenud tehnoloogiaga kaugjuhtimispulte.

Vaata esimesest ja ainukesest vihjevideost, mida uus seade endast kujutab:

Displace´i seni veel avalikkuse ette toomata toode kaalub alla üheksa kilogrammi, seega on seda üsna lihtne transportida ning saab ka kasutada koos mitme Displace´i teleriga kõrvuti, et saaks seinal mosaiigina kokku panna mistahes suurusega hiigelekraani.

Viska teler seinale!

Nagu mainitud, on teleri seinale kinnitamine võimalik ka ilma ühegi abivahendita. Auke pole vaja puurima hakata, kaableid pole põhjust peita. Displace kinnitub, viies selle lihtsalt seina lähedale. Kerge vajutusega kleepub see nagu võluväel seina külge, kasutades patenteeritud vaakumtehnoloogiat.

Uudismudelil on mitu laetavat akut, mida saab eraldi sisse panna ja välja tõmmata. Akusid saab laadida ükshaaval, kasutades patenteeritud kiirvahetatavate akude süsteemi. Iga Displace´i teleri aku keskmiseks ühe laadimisega kasutusajaks on ligikaudu üks kuu, kui seade on iga päev keskmiselt kuus tundi päevas sisse lülitatud.

Puldi asemel saab kätega vehkida

Firma peab puldil nuppude vajutamise asemel moodsamaks ja mugavamaks lahenduseks hääle ja loomulike käeliigutuste abil juhtimist, aga muidugi saab ka kasutada puutetundlikku juhtseadet. Kasutusel on veel näotuvastus- ja arvutinägemise tehnoloogia, mis laseb videosisu sujuvalt tubade vahel vahetada, kui kasutajad liiguvad näiteks ühest ruumist teise. Teleri ülaosas olev nupp aga lülitab privaatsuse huvides kõik need jälgimisfunktsioonid füüsiliselt välja ja jätab kaamera korpuse sisse peitu. 

Kõik Displace´i telerid ühendatakse juhtmevabalt koduse põhiseadmega, mis on kaabliga ühendatud pistikupessa ja mida saab hoida silma alt ära kapis või kuskil mujal peidus. Ühendus seinal rippuva paneeliga käib WiFi 6E juhtmevaba ühendusega.

Kui rahas pole küsimus, siis võib endale osta kohe neli sellist telekat ja tõsta need 55-tollised 4K isendid kõrvuti massiivseks 110-tolliseks 16K eraldusvõimega ekraaniks.

Raha võib välja käia pärast 5. jaanuari, kui uudismudel on avalikkuse ette jõudnud. Kui suurt summat küsitakse, selgub samuti järgmise aasta alguses, aga kätte saab iminappadega seinale kinnitatava juhtmevaba ekraani alles 2023. aasta lõpus.

Mis on tarbijaelektroonika mess CES?

CES (Consumer Electronics Show ehk tarbijaelektroonika mess) on igal aastal Las Vegases toimuv maailma mõjukaim tehnoloogiaüritus, mida sel aastal oodatakse 5.–8. jaanuaril külastama ligi sada tuhat külalist. Esimene mess toimus 1967. aastal New Yorgis.

  • Messi pindala on seekord 186 tuhat ruutmeetrit (50 protsenti suurem kui eelmisel korral)
  • Osalevad 1000 uut tehnoloogiaettevõtet, kokku on messil 2400 firmat oma väljapanekuga
  • Messi raames toimub ka üks maailma suurim automess
  • Taotlusi innovatsiooniauhinnale «CES 2023 Innovation Award» esitati seekord  rekordhulgal – 2100
  • Külastajaid oodatakse üle saja tuhande, sealhulgas 1/3 väljastpoolt USA-d
  • Üritust kajastama on registreerinud üle 3000 ajakirjaniku

Allikas: CES

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles