Videomäng on jalgpalli MM-i võitja õigesti ennustanud neli korda järjest

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Electronic Arts

Jalgpalli maailmameistrivõistlused on selleks korraks läbi. Peale viimase vile kõlamist tõstis kuldse karika õhku Argentina meeskond. Paljud ei osanud sellist tulemust ennustada. Üks oraakel aga nägi seda ette.

Kui tuleviku ennustamist hinnata MM-võitjate pakkumise poolest, läbiks selgeltnägijate tuleproovi ilma mingisuguse probleemita maailma populaarseim jalgpallimäng.

«FIFA» vutimängude poolest tuntud Electronic Arts on nimelt suutnud viimasel neljal korral õigesti ennustada, milline rahvustiim maineka turniiri kinni paneb: Hispaania (2010), Saksamaa (2014), Prantsusmaa (2018) ja Argentina (2022). 

Ennustamiseks kasutatakse alati muidugi seeria värskeimat teost ning sellesse lisatud World Cup mängulaadi.

Küll ei ole EA ennustus sajaprotsendiliselt korrektne. Näiteks arvas videomäng, et finaalis kohtuvad omavahel Argentina ja Brasiilia ning reaalne finaalpaar (Argentina-Prantsusmaa) lahendas enda vastasseisu juba poolfinaalis. 

Kui jalgpallis on suudetud senimaani edukalt ennustada, siis teiste spordimängude puhul ollakse nukramas seisus.

Ameerika jalgpallimängu «Madden» abil on üritatud 11 korda ennustada, kes võidab Super Bowli, kuid õige vastus on saadud vaid viiel korral. Hokiliiga NHL võitjat pole aga viimasel viiel aastal suudetud kordagi õigesti ennustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles