Elon Musk lubab taanduda Twitteri tegevjuhi kohalt, kuna rahvas hääletas ta just maha (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Elon Muski ei taha enamus Twitteri kasutajaid enam näha firma tegevjuhina, selgus hääletusest, mille Musk ise korraldas.
Elon Muski ei taha enamus Twitteri kasutajaid enam näha firma tegevjuhina, selgus hääletusest, mille Musk ise korraldas. Foto: Yui Mok / PA / Scanpix

Elon Musk pani eile Twitterisse rahvahääletuse, kas ta peaks Twitteri tegevjuhi kohalt tagasi astuma ning rahvas hääletaski ta just maha 57,5-protsendilise häälteenamusega. Varem on tehnoloogiamiljardär, kes ostis sotsiaalvõrgustiku Twitter, oma säutsudes tehtud hääletuste tulemusi arvestanud ning rahva otsusel on näiteks lubatud taastada USA endise presidendi Donald Trumpi ja teiste blokeeritute kontod.

Twitterihääletusel osalejad pole Muskile töökohta säilitama tõtanud – enamik inimesi arvas, et Twitteris suure osa töötajatest lahti lasknud ning paljude ajakirjanike kontod ja konkurentidele viitavad lingid blokeerinud uus omanik peab tagasi astuma. Mahahääletajate hulk pole siiski mäekõrgune, vaid 57,5 protsenti. Ülejäänud tahavad, et senine juht jätkaks.

Pühapäeval säutsus Massachusettsi tehnoloogiainstituudi (MIT) tehisintellekti uurija Lex Fridman, et võtab tegevjuhi ametikoha vastu, kui Musk peaks ametist loobuma, kirjutab CNN.

Twitteri ostnud ja nüüdseks maailmas rikkuselt teiseks langenud miljardär aga mainis juba novembris, et plaanib säutsumasinat juhtida vaid ajutiselt ning leiab enda asemele uue tegevjuhi, kirjutab The Verge.

Ligi 17,5 miljonit häält saanud küsitluses arvasid enam kui pooled, et Elon Musk peab Twitteri juhi kohalt tagasi astuma. Kui Musk taas oma sõna peab ja hääletustulemusi arvesse võtab, siis on 44 miljardi dollari eest ostetud Twitteril varsti uus CEO ehk tegevjuht. Oma otsusest peaks Twitteri omanik teatama lähiajal.

Twitterihääletus pandi üles kohe pärast Argentina-Prantsusmaa MM-finaalmatši, mida tehnoloogiamiljardär käis ise kohapeal vaatamas.

Säutsuja hoiatas hiljem, et rahvas võibki saada selle, mida soovib:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles