Google´i isejuhtiv takso võib nüüd üksi inimesi lennujaamast koju sõidutada

tehnika.postimees.ee
Copy
Isejuhtiv Waymo takso võtab reisijad peale Phoenixi lennujaamast ja viib jõuluks koju ükskõik kus Phoenixi kesklinnas. Turvajuhti kaasa ei sõida.
Isejuhtiv Waymo takso võtab reisijad peale Phoenixi lennujaamast ja viib jõuluks koju ükskõik kus Phoenixi kesklinnas. Turvajuhti kaasa ei sõida. Foto: Waymo

Waymo, mis on Google´i firmale Alphabet kuuluv isejuhtivaid autosid arendav ettevõte, sai loa sõidutada inimesi Phoenixi lennujaamast koju ilma autos istuva turvajuhi abita. Täiesti üksi sõitev masin võib liiklusesse sukelduda 24 tundi ööpäevas.

Iseseisvalt linnas liiklev auto on Alphabeti andmetel esimene selline lennujaama robot-takso teenus maailmas, mida saavad tasu eest kasutada kõik ja millele on andnud kohalikud võimud kasutusloa.

Teeninduspiirkond laieneb peagi ka San Franciscos, kus on juba autodel luba juhita linnas liikuda, kuid esialgu on see luba piiratud isejuhtiva auto arendaja enda töötajate ning valitud külalistega, kes saavad liituda testimisprogrammiga vabatahtlikena. Lausa igaüks Waymo autosse veel istuda ei saa, ehkki ka selle jaoks peaks detsembris luba laekuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles