Elu läheb varsti lihtsaks: ütle tehisintellektile, mida tahad ja see 3D prindib asja välja

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Kui soovid corgi koera, kes kannab päkapikumütsi, vikerkaarevärvilist kõrvitsat või juba tehisintellekti pildigeneraatorist kuulsaks saanud avokaadotooli, siis Point-E loobki nende asjade mudelid.
Kui soovid corgi koera, kes kannab päkapikumütsi, vikerkaarevärvilist kõrvitsat või juba tehisintellekti pildigeneraatorist kuulsaks saanud avokaadotooli, siis Point-E loobki nende asjade mudelid. Foto: Point-E / Cornelli Ülikool

Lahenduse tekstist asja loomiseks on välja pakkunud tuntud tehisintellektifirma OpenAI, kust on pärit ka tekstist pilte joonistav Dall-E. Kolmemõõtmeliste asjade looja nimeks on Point-E ja nagu nimigi vihjab, koostab see punktipilve (point cloud), mille põhjal saabki 3D-mudeli valmis teha ning selle järgi kas erinevaid asju igast suunast vaadata või välja printida.

OpenAI pakutav avatud lähtekood lubab igaühel 3D-mudeli genereerimise tööriista kokku panna ja põhineb Cornelli ülikooli teadlaste teadustööl, milles mainitakse, et uus meetod suudab 3D-mudeli ühe graafikakaardi arvutusvõimsusega valmis teha 1-2 minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles