Tesla tegi juhtmevaba laadimismati, kuhu võib telefoni igas asendis laadima visata

tehnika.postimees.ee
Copy
Tesla uus laadimismatt kasutab uutmoodi poole, mille kohale ei pea telefoni laadima panema täpselt kindlasse asendisse.
Tesla uus laadimismatt kasutab uutmoodi poole, mille kohale ei pea telefoni laadima panema täpselt kindlasse asendisse. Foto: Tesla

Kui tavaliselt peab juhtmevaba laadija alusele ühe telefoni kindlas asendis laadima panema, siis Tesla uus alus Wireless Charging Platform ei hooli, mispidi telefon sinna on visatud. Korraga saab turgutada kuni kolme seadet.

Tesla, mis on rohkem tuntud elektriautode ja akupankade poolest, on uue laadija sisse paigutanud uue iduettevõtte Aira loodud tehnoloogia FreePower ehk mitmekihilised laadimispoolid, mis tagavadki elektri ülekande ükskõik mis asendis. Vaid nutikelli ei saa niimoodi laadida, kuid kõrvaklapid samas sobivad.

282 eurot maksev alus on inspireeritud Tesla Cybertrucki disainist, seega näeb välja veidi nurgeline. 2018. aastal kuulutas ka Apple välja asendist sõltumatu mitme nutiseadme juhtmevaba laadimise aluse AirPower, kuid tühistas selle tootmise aasta hiljem täpsemat põhjust teatamata. See oli esimene kord, kui Apple jättis välja kuulutatud toote müügile toomata.

Tesla on siiski vähemalt hetkel optimistlikum ja võtab juba vastu eeltellimusi. Kuna asendist sõltumatu juhtmevaba laadimisalus vajab palju erinevas asendis poole, millega induktsioonvool telefonile üle kantakse, siis tuleb lahendada soojuse minemajuhtimise probleem, et seade liiga kuumaks ei läheks. Seadmes on ühe asemel koguni 30 Qi standardile vastava elektriülekandega poolt, mis osaliselt kattuvad, et katta ära erinevas asendis telefonide laadimine. Toide tuleb USB C kaablist ning võimsuseks on 65 vatti. Ühe seadme kohta eraldatakse 15 vatti. Korraga mahub laadima kolm seadet.

Kõrvuti saab laadida nii telefoni kui kõrvaklappe.
Kõrvuti saab laadida nii telefoni kui kõrvaklappe. Foto: Tesla Motors

FreePower on Aira reklaamitud tehnoloogia, mis tagab näiteks piiramatu võimaluse mööbli muutmisel laadimisaluseks. Lauaplaat võib toimida juhtmevaba laadijana, kui selle alla on paigutatud FreePoweri poolidesüsteem. Samuti võib ükskõik mis muu pinna muuta laadimisaluseks, sest pole tähtis, kuhu täpselt seade laadima pannakse. Olemas on  lahendus auto armatuurlauale.

Nii näeb välja kolmekümne pooliga laadimisjaama sisemus. Poolid on kohakuti, et oleks võimalik ka kahe vahele jäävale seadmele endiselt sama palju toidet anda.
Nii näeb välja kolmekümne pooliga laadimisjaama sisemus. Poolid on kohakuti, et oleks võimalik ka kahe vahele jäävale seadmele endiselt sama palju toidet anda. Foto: FreePower
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles