Video Asus ZenBook UX3402 – silmapimestavalt hea ekraaniga sülearvuti

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy

Üks korralik sülearvuti peab olema kerge, võimas ning väga hea ekraaniga. Just neile kolmele tingimusele vastab ASUS ZenBook UX3402.

Asuse uus keskklassi sülearvuti on minimalistliku disainiga. Siit on puudu erinevad led-tuled ja viled, mida oleme harjunud nägema näiteks mänguritele suunatud toodete puhul. Rüperaal ise kaalub kõigest 1,39 kg ning on 16,9 mm paksune, mis teeb sellest mugava kaaslase igapäevastes tegevustes. Kogu korpus on valmistatud kergest harjatud alumiiniumist, mille tõttu on sülearvuti väga vastupidav. Värvi osas on võimalik valida kahe tagasihoidliku sinise tooni vahel – Ponder Blue ning Aqua Celadon.

Igapäevaseks mugavaks toimetamiseks on sülearvuti varustatud piisavalt erinevate liidestega. Siit leiame kaks USB-C liidest, mille abil saab ka sülearvutit laadida kas läbi vooluvõrgu või näiteks akupanga, täissuuruses HDMI väljundi, Micro SD-kaardi lugeja, 3,5mm audioliidese ning ühe USB-A pordi.

Foto: Andri Allas

Riistvara kohapealt on tegemist vägagi võimeka keskklassi sülearvutiga: 12. generatsiooni Intel Alder Lake protsessor, integreeritud Intel Iris Xe graafikakaart, kuni 16gb LP-DDR5 muutmälu ning kiire m2 andmekandja. Madalatel graafikasätetel on antud sülearvuti võimeline ka uuemate videomängude jooksutamisega, kuid parema mängukogemuse saab kindlasti spetsiaalselt mängimiseks mõeldud seadmetega. ZenBook on varustatud suure 75 Wh akuga, mis pakub kuni 8h kasutamisaega.

Foto: Andri Allas

Silmapimestavalt hea ekraan

ZenBooki üheks silmapaistvamaks küljeks on just ekraan – 14 tolline läikiv 2880x1800 ehk 2,8k resolutsiooni ja 90hz värskendussagedusega OLED ekraan, mis toetab ka 10bitist HDR10 sisu. Tegemist on 16:10-le ekraanisuhtega, mis teeb sellest tavalise sülearvutiga võrreldes veidi kõrgema. Nii on mugavam tegeleda näiteks tekstitöötluse või interneti lehitsemisega. Lisaks on võimalik ekraani 180kraadi liigutada. Nagu OLED-ekraanidele kohane, on ka antud sülearvuti väga täpse ja suure värviruumiga, läikiv pind teeb kõik värvid veel eriti erksaks.
 

Foto: Andri Allas

Asuse enda sõnul suudab ekraan kuvada 97% Adobe RGB värviruumist, kuid meie testi tulemusena näitas Adobe RGB värviruumist 94% ja sRGB värviruumist 100%. Tavaliseks kasutuseks ning meedia tarbimiseks on sellest rohkem kui küll. MyAsus tarkvara vahendusel on võimalik vastavalt töö spetsiifikale kiirelt hüpata sRGB, DCI-P3 ja Display-P3 värviruumide vahel. Lisaks on antud sülearvutite seerias võimalik hankida omale puutetundliku ekraaniga mudel.

Asus ZenBooki OLED-ekraan suutis kuvada Adobe RGB värviruumist 94%
Asus ZenBooki OLED-ekraan suutis kuvada Adobe RGB värviruumist 94% Foto: Andri Allas
Asus ZenBooki OLED-ekraan suutis kuvada sRGB värviruumist 100%
Asus ZenBooki OLED-ekraan suutis kuvada sRGB värviruumist 100% Foto: Andri Allas

ZenBooki klaviatuuriks on harjumuspärane TKL ehk tenkeyless tüüpi lahendus. See tähendab, et klaviatuurilt on puudu paremal pool olev numbriklahvistik. Küll aga saab sülearvuti suure touchpadi ühe nupuvajutusega just numbriklahvistikuks muuta. Sülearvuti voolunupu sisse on aga peidetud sõrmejäljelugeja, seda muidugi turvalisusele mõeldes.

ZenBooki suure touchpadi saab ühe nupuvajutusega numbriklahvistikuks muuta
ZenBooki suure touchpadi saab ühe nupuvajutusega numbriklahvistikuks muuta Foto: Andri Allas

ASUS ZenBooki seeria on mõeldud inimestele, kes hindab sülearvuti juures suurepärast ekraani ning seda toetavat tehnilist võimekust. Tänu nendele omadustele saab antud seadmest su igapäevane parim sõber!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles