Motorola uus odav nutikell tunnetab kukkumist ja kutsub kiirelt abi

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Nutikell võib käe peal olla kogu aeg ja jälgib öösel ka une kvaliteeti.
Nutikell võib käe peal olla kogu aeg ja jälgib öösel ka une kvaliteeti. Foto: Motorola

Järgmisel nädalal algaval aasta ühel suurimal tehnoloogiamessil CES esitleb USA tehnoloogiafirma Motorola oma uut nutikella moto 100, mis mõeldud neile, kellel vaja tervist jälgida ja hädaolukorras abi kutsuda. Las Vegases tutvustatav uudismudel kestab ühe laadimisega kaks nädalat ning oskab ka GPS-iga teekonda salvestada.

Kui tavaliselt kipuvad olema kukkumist äratundvad ja jooksvalt tervist jälgivad nutikellad väga kallid, siis Motorola uus mudel moto 100 on ilmselt turu soodsaim, mis pakub kukkumise tuvastamise tehnoloogiat.

USA-s elab 31 miljonil inimesel üksinda kodus üle 65-aastane vanem, kellel pole võimalik kiirelt saada partneri, sugulase või hooldaja abi, kui midagi peaks juhtuma. Üksi elavate vanemate lastel on üheks suurimaks mureks eaka kukkumine ja see on ka koduste vigastuste põhjus number üks. Samuti on südamehaigused koduse surma põhiline põhjus. Ka kroonilised unehäired nagu uneapnoe võivad südamepuudulikkuse riski suurendada.

Moto 100 ongi suunatud just nendele kasutajatele, kelle tervist peab jälgima, sest kiire reageerimine võib olla elupäästev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles