USA tellib endale moodsad jalaväe lahingumasinad, vanad aga võivad jõuda Ukrainasse (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
USa kaitsejõudude jalaväe lahingumasin M2 Bradley on olnud ühisõppustel Euroopas ja see on praegu üks neljast lahingumasina mudelist, mida pole seni Ukrainale saadetud. Peagi võib neid hakata USA-l endal üle jääma, kui tulevad moodsamad.
USa kaitsejõudude jalaväe lahingumasin M2 Bradley on olnud ühisõppustel Euroopas ja see on praegu üks neljast lahingumasina mudelist, mida pole seni Ukrainale saadetud. Peagi võib neid hakata USA-l endal üle jääma, kui tulevad moodsamad. Foto: USA kaitsejõud / Scanpix

USA valitsus kaalub jalaväe lahingusõidukite Bradley saatmist Ukrainasse osana täiendavast sõjalise toetuse paketist, kirjutab Stars and Stripes. Võimekas lahingumasin on sõjaväe käsutuses olnud juba 1981. aastast ning saanud aja jooksul modifikatsioone ja uuendusi. Järgmisel aastal kavatsevad USA kaitsejõud nelja kandidaadi seast omale välja valida täiesti uued moodsad sõidukid ning senised Bradleyd vahetatakse nende vastu välja.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on juba palunud USA-l ja Euroopa riikidel tarnida neile raskeid soomusmasinaid, sealhulgas lahingutanke, mis suudaksid vastu seista Ukrainas sõdiva Vene armee relvajõudude tohutule massile. Prantsusmaa ja Saksamaa on siiani keeldunud tanke Ukrainale andmast, USA armee aga on saatnud kõike peale jalaväe lahingumasinate M2 Bradley ja soomukite M1120 Stryker, tankide M1 Abrams ning kergete lahingsõidukite Oshkosh ATV. Ülejäänud seitse erinevat lahingumasina mudelit on juba Ukrainas kasutuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles