PILDID JA VIDEO Sony elektriauto tulebki välja ja saab nimeks Afeela

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Sony Grupi tegevjuht Kenichiro Yoshida astus esimest korda CES-i lavale Sony ja Honda koostöös valminud elektriauto Afeela prototüübiga. Sellised isejuhtivad liikurid jõuavad teedele 2026. aastal.
Sony Grupi tegevjuht Kenichiro Yoshida astus esimest korda CES-i lavale Sony ja Honda koostöös valminud elektriauto Afeela prototüübiga. Sellised isejuhtivad liikurid jõuavad teedele 2026. aastal. Foto: John Locher / AP / Scanpix

Praegu Las Vegases toimuval tehnoloogiamessi sees toimub ka maailma suurim automess, kus on välja tuldud mitme suure uudisega. Üks värskeim tehti teatavaks Sony ja Honda poolt, kui lavale veeretati nende ühine uus automark Afeela.

Sony ja Honda alustasid koostööd uue elektriauto väljatöötamiseks juba aasta tagasi. Siis polnud aga veel teada auto nime ega ka täpset välimust, ehkki Sony oli veelgi varem avaldanud mõned visandid, milline näeb välja nende ettekujutus tulevikutranspordist.

Äsja esitletud prototüüp on varustatud 45 kaamera ja anduriga sõiduki sees ja väljaspool ning pardal on arvutusvõimsust väikese serveri jagu: 800 TOPS-i (teraoperatsiooni sekundis). Sony rõhub arenduses oma isejuhtimise algoritmide, tehisintellekti ja meelelahutuse lahendustele, Honda osaks jääb muu traditsioonilisemat autot puudutav osa kerest ja veermikust pardaelektroonikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles