PILDID Rööprähkleja unistus: Lenovo tegi uutmoodi kahe ekraaniga sülearvuti

tehnika.postimees.ee
Copy
Sülearvuti kaks ekraani võivad olla nii üksteise kohal kui kõrvuti, nende ees saab kasutada lahtikäivat Bluetooth-klaviatuuri.
Sülearvuti kaks ekraani võivad olla nii üksteise kohal kui kõrvuti, nende ees saab kasutada lahtikäivat Bluetooth-klaviatuuri. Foto: Lenovo

Kahe ekraaniga sülearvuteid on tehtud varemgi, kuid seekord tegi Lenovo sellise, mille kaks paneeli saab üksteise kohale või kõrvale panna. Spetsiaalne tugijalg hoiab kõrge torni laual püsti.

Tehnoloogiamessil CES esitletud uus Lenovo arvutimudel Yoga Book 9i on mõeldud  «hübriidelu» elavale kasutajale, kes tahab pidevalt mitut asja korraga teha ja näha. Lenovo lubab oma pressiteates, et selline lahendus «hägustab piire töö ja puhkuse vahel».

Alumine puuteekraan annab ka mängudele täiesti uued võimalused.
Alumine puuteekraan annab ka mängudele täiesti uued võimalused. Foto: Lenovo

Nii kodus, kontoris kui liikvel olles tahavad kahe ekraaniga harjunud kasutajad seda igal pool kasutada ja erinevaid programme samal ajal kõrvuti näha. Lenovo varasemates lahendusest on näiteks olnud kaks ekraani nii, et üht saab kasutada ekraanina, teist klaviatuurina või mõlemat puutetundliku paneelina. Kuid sel uuel mudelil on kaasas veel füüsiline klaviatuur, mille kohale või kõrvale võib kaht ekraani erinevates asendites sättida või ka ainult üht kasutada.

Kui alumise ekraani peale panna klaviatuur, siis selle alumine osa töötab hiiglasliku hiire puuteplaadina ja lisainfo ekraanina. Nii saab seadet kasutada nagu tavalist sülearvutit.
Kui alumise ekraani peale panna klaviatuur, siis selle alumine osa töötab hiiglasliku hiire puuteplaadina ja lisainfo ekraanina. Nii saab seadet kasutada nagu tavalist sülearvutit. Foto: Lenovo

Uus Lenovo Yoga Book 9i pakub kolm-ühes asendust: see on nii lauaarvuti, sülearvuti kui tahvelarvuti. See on esimene täissuuruses kahe OLED-ekraaniga sülearvuti, mis varustatud uusima põlvkonna Intel Core protsessoritega, spetsiaalse volditava alusega, mis toetab ekraani või on ekraaniümbris ning eraldi on kaasas Bluetoothiga klaviatuur. Ümbrises on veel pesa ekraanipliiatsile Smart Pen. 

Uut Yoga Booki saab kasutada vähemalt kuues erinevas asendis.
Uut Yoga Booki saab kasutada vähemalt kuues erinevas asendis. Foto: Lenovo

Mõlemad ekraanid on 13,3-tollise diagonaaliga, 2,8K eraldusvõimega, OLED paneeliga ning 100% DCI-P3 värviruumi katvusega. Toetatud on Dolby Vision HDR pilt ja Dolby Atmose ruumiline heli. Kõlarid ja helisüsteem on tehtud koostöös Bowers & Wilkinsiga.

Kaasasoleva puutepliiatsiga saab mitmel ekraanil joonistada või ühel luua, teisel tulemust vaadata.
Kaasasoleva puutepliiatsiga saab mitmel ekraanil joonistada või ühel luua, teisel tulemust vaadata. Foto: Lenovo
Kaks ekraani töötavad ka tavalise e-lugerina nagu avatud raamat.
Kaks ekraani töötavad ka tavalise e-lugerina nagu avatud raamat. Foto: Lenovo
Nii võib sülearvutist teha esitlusseadme, mille tagumine ekraan näitab teisel pool lauda istujatele näiteks slaidiesitlust.
Nii võib sülearvutist teha esitlusseadme, mille tagumine ekraan näitab teisel pool lauda istujatele näiteks slaidiesitlust. Foto: Lenovo
Veel üks võimalus kahe ekraaniga arvutit kasutada - klaviatuuri kohale jääb puutetundlik inforiba.
Veel üks võimalus kahe ekraaniga arvutit kasutada - klaviatuuri kohale jääb puutetundlik inforiba. Foto: Lenovo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles