Suurimal tehnoloogiamessil CES osaleb viis Eesti firmat ja üle anti ka üks tähtis auhind

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Las Vegases täna lõppeval maailma suurimal tehnoloogiamessil käis arvatavasti üle saja tuhande külastaja. Tehnoloogiatrende tutvustasid seal Eestist viis firmat ning riik sai ühe olulise auhinna.
Las Vegases täna lõppeval maailma suurimal tehnoloogiamessil käis arvatavasti üle saja tuhande külastaja. Tehnoloogiatrende tutvustasid seal Eestist viis firmat ning riik sai ühe olulise auhinna. Foto: David Becker / La Nacion via ZUMA Press / Scanpix

Täna lõppeval maailma suurimal tehnoloogiaüritusel CES 2023 Las Vegases on kohal vähemalt viis Eesti firmat, kes messikataloogi end Eesti ettevõtetena on kirja pannud. Uurisime, mida põnevat on neil messil näidata ja mille vastu külastajad kõige rohkem huvi tunnevad.

Tuntud Viljandi firma Clevon on oma pakiautomaatide, robotkullerite ja transpordilahendustega jõudnud maailma-areenile ning on kohal ka ligi 3100 eksponendi seas, keda on tulnud vaatama ligi sada tuhat külastajat üle maailma.

Clevon on oma boksiga idufirmadele mõeldud messialal Eureka Park ja eksponeerib kontrollkeskust, mille abil külastajad saavad ise kaugjuhtimisega liigutada masinat, mis tegelikult asub Texases Fort Wothis, kus on Clevonil kohapealne kontor.

Osalejate sõnul on Las Vegases vahemaad väga suured ja liikumiseks tuleb ohtralt aega varuda, et ühest hallist teise jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles