3 jaanuaris ilmuvat videomängu, mida sa kindlasti proovima peaksid

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Electronic Arts / Square Enix / Nintendo

Igal aastal ilmub hoomamatus koguses häid videomänge. Kuidas teha selgeks, millised on need teosed, mis enim tähelepanu väärivad? Ole mureta, meie aitame!

Tavaliselt juhtub nii, et aasta alguses on mängude ilmumisgraafik rahulikum kui tavaliselt. Tihti kasutatakse seda aega, et ära lõpetada mullu soiku jäänud teosed.

See kõik muidugi ei tähenda, et kvaliteetseid teoseid üldse poelettidele ei jõua. Järgnevalt toome teieni kolm olulisemat nime, millel potentsiaali pakkuda unustamatut elamust!

«Fire Emblem Engage»

Taktikaliste strateegiamängude seeria «Fire Emblem» on äärmiselt pika ajalooga. Tänavu ilmub põhisarjas juba 16 episood ning kui uskuda kriitikute esmamuljeid, ootavad meis taaskord ees pingelised võitlused ja kaasahaarav narratiiv. Oma mängunuppude liigutamine lahinguväljal on alati rahuldustpakkuv tegevus ning esitab su hallollusele ka tagasihoidliku väljakutse.

«Fire Emblem Engage» ilmub 20. jaanuaril ning seda vaid Nintendo Switchi konsoolil.

«Forspoken»

Square Enixi loodud kolmanda isiku vaates seikluslik rollimäng «Forspoken» räägib loo New Yorgis elavast noorest neiust, kes satub maagilisse maailma.

Seal saab tema sõbraks rääkiv käevõru, talle kingitakse maagilised võimed ning tema ülesanneteks saavad uues maailmas kord majja lüüa ning tagasi koju reisida.

Mängijatele lubatakse mitmekülgset võitlusmehaanikat ning ohtralt erinevaid võimalusi hiiglaslikul avatud kaardil ringi liikumiseks.

«Forspoken» ilmub 24. jaanuaril PC ja PlayStation 5 peal.

«Dead  Space»

Aastal 2008 ilmus kolmanda isiku vaates õudusmärul «Dead Space» ning seda peetakse tänase päevani üheks enda žanri parimaks esindajaks.

Kuigi originaal on ajahambale üllatavalt hästi vastu pidanud, otsustas väljaandja Electronic Arts enda teosele siiski uue kuue anda. Nii ilmubki kuu lõpus mängu uusversioon, mis tänapäevastab nii mõnegi elemendi, visuaalsest küljest rääkimata.

«Dead Space» asetab mängija inseneri Isaac Clarke'i saabastesse, kes avastab, et abivajava kosmoselaeva on vallutanud verejanulised monstrumid. Clarke'i ülesandeks saab enda tüdruksõbra leidmine ning laevalt põgenemine.

«Dead Space» ilmub 27. jaanuaril PC, PlayStation 5 ja Xbox Series konsoolide peal.

Lisaks hoia jaanuaris pilk peal ka neil mängudel: «One Piece Odyssey» (PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S), «Monster Hunter Rise» (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S), «SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake» (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles