Kulmuprinter ja meigirobot - L´Oréal tutvustas uusi ilutehnoloogiaid

tehnika.postimees.ee
Copy
Enne kulmude printimist tuleb tehisreaalsuses oma nägu sisse skännida. Selleks on abiks mobiiliäpp koos mobiilikaameraga.
Enne kulmude printimist tuleb tehisreaalsuses oma nägu sisse skännida. Selleks on abiks mobiiliäpp koos mobiilikaameraga. Foto: L’Oréal

L’Oréal esitles kahte uut tehnoloogia prototüüpi, mis muudavad ilutoodete pealekandmise mugavamaks kiiremaks. 

Eelmisel nädalal Las vegases toimunud tehnoloogiamessil CES esimest korda avalikkuse ette toodud uus HAPTA tehnoloogia on maailmas esimene käes hoitav ja ülitäpne arvutipõhine meigi aplikaator, mis on loodud käte ja randmete piiratud liikumisvõimega inimestele, teisena tuli aga esmaesitlusele uus L’Oréal Brow Magic tehnoloogia ehk esimene kodus kasutamiseks mõeldud elektrooniline kulmumeigi aplikaator. See tagab kasutajale sekunditega näojoontega täpselt sobiva kulmuviimistluse.

Mõlemad prototüübid pälvisid messil ka CES 2023 innovatsiooniauhinna.

«L’Oréali jaoks on ilu tulevik kaasav ning selle muudab kättesaadavamaks tehnoloogia areng,» ütles L’Oréal Groupe tegevjuht Nicolas Hieronimus.

Meigitehnoloogia piiratud liikumisvõimega inimestele

Maailmas elab hinnanguliselt 50 miljonit piiratud peenmotoorikaga inimest. See muudab mõned igapäevased liigutused, nagu näiteks meikimise keerulisemaks.

L’Oréali teadlaste ja inseneride poolt väljatöötamisel olev HAPTA on käes hoitav ja ülitäpne nutikas meigiaplikaator, mis on mõeldud kasutamiseks käte ja randmete piiratud liikumisvõimega inimestele ning aitab neil kodustes tingimustes iseseisvalt huulepulka peale kanda.

HAPTA kasutab ettevõtte Verily arendatud söögiriistade stabiliseerimise tehnoloogiat, mis loodi algselt selleks, et anda osalise käte ja randme liikuvusvõimega inimestele võimalus söögiriistadega süüa iseseisvalt.

HAPTA on selle tehnoloogia kombinatsioon sisseehitatud nutikate liikumise juhtseadmete ja kohandatavate lisadega, mis annavad kasutajale parema liikumisulatuse, muudab raskesti avatavate pakendite kasutamise mugavamaks ning aitab inimestel tunda end enesekindlamana ja iseseisvana.

Spetsiaalse otsikuga hoidja aitab näiteks huulepulka peale kanda väga täpselt ja kindla käega.
Spetsiaalse otsikuga hoidja aitab näiteks huulepulka peale kanda väga täpselt ja kindla käega. Foto: L’Oréal

HAPTA on ergonoomiliseks kasutamiseks varustatud magnetkinnitusega, mis lubab seadet pöörata 360 kraadi ning painutada 180 kraadi ulatuses. Klõpsuga liidese abil saab soovitud asendi lukustada, et seade püsiks kasutamise ajal paigal ning talletada kohandatud sätted ka järgmiseks kasutuseks.

Seadmel on sisseehitatud aku (täislaadimine võtab kolm tundi) ning tööaeg järjepideval töötamisel on ligikaudu üks tund (umbes 10+ kasutuskorda).

HAPTA tasandusseadet katsetatakse 2023. aastal esimesena koostöös L’Oréalile kuuluva brändiga Lancôme, et tuua esmalt turule huulepulga aplikaator, millele lisandub tulevikus ka teiste meigitoodete pealekandmiseks mõeldud seadmeid.

«Lancôme on aastaid püüdnud pakkuda igale naisele just nende vajadustele kohandatud ilulahendusi. Ilutehnoloogiad on võimaldanud meil seda missiooni võimsamalt täita ning muuta sellega pöördeliselt ka ilutoodete ja -teenuste arendamise meetodeid, pakkudes klientidele veelgi personaliseeritumat lähenemist,» ütles Lancôme’i globaalse brändi president Françoise Lehmann.

L’Oréal Brow Magic teeb salongitasemel kulmud kodustes tingimustes

Paljud teavad omast kogemusest, et ideaalsete kulmude saamiseks võib kuluda mitmeid tooteid, aega ja teadmisi ning kalleid profiteenuseid, nagu näiteks microblading. Uus tehnoloogia L’Oréal Brow Magic aitab aga inimestel saavutada oma loomulike kulmude ja näojoontega sobiv profitasemele lähedane tulemus ka kodus.

Kulmuprinteriga tuleb kiire ühtlase viipega kulm üle käia.
Kulmuprinteriga tuleb kiire ühtlase viipega kulm üle käia. Foto: L’Oréal

L'Oréal Brow Magic tehnoloogia on välja töötatud koostöös ettevõttega Prinker, mis on teerajaja prinditavate ja ajutiste tätoveeringute tootmises. Tegemist on esimese käes hoitava elektroonilise kulmumeigi aplikaatoriga, mis tagab kasutajale näojoontega sobivad kulmud sekunditega, kasutades selleks 2400 pisikest otsikut ja kuni 1200 dpi (tilka tolli kohta) eraldusvõimega printimistehnoloogiat.

L’Oréal Brow Magic skännib L’Oréal’i Modicafe AR ehk liitreaalsuse tehnoloogia abil kasutaja näo ning annab selle põhjal soovitusi kulmude microbladingu, micro-shadingu või viimistluse kohta.

Kuidas seade töötab?

  1. Kõigepealt tuleb avada L’Oréal Brow Magic rakendus ja skännida nägu Modiface´i kulmulugejaga
  2. Järgmisena valitakse kulmu soovitud kuju, paksus ja viimistlus
  3. Edasi tuleb harjata kulme L’Oréal Brow Magic Primer geeliga
  4. Nüüd tuleb printimise osa - printerit peab liigutama ühe viipava liigutusega üle kogu kulmu
  5. Tulemuse fikseerimiseks kantakse peale ka pealislakk

Allikas: L’Oréal

L’Oréal Brow Magic abil loodud lõpptulemus on kergesti eemaldatav tavalise meigieemaldajaga.

Tehnoloogia peaks turule jõudma 2023. aastal.

Vataa videost, kuidas kulmuprinter töötab:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles