Legendaarne Sony Walkman elab edasi: äsja tuli välja selle uhiuus mudel

tehnika.postimees.ee
Copy
Sony MW-A306 Walkman on Androidiga ja väikese ekraaniga, kuid see polegi põhiuline. Oluline on Sony digivõimendi ja kõrge helikvaliteet.
Sony MW-A306 Walkman on Androidiga ja väikese ekraaniga, kuid see polegi põhiuline. Oluline on Sony digivõimendi ja kõrge helikvaliteet. Foto: Sony

Üks tehnikaajaloo suurimaid leiutisi oli möödunud sajandil kaasaskantav lihtne kassettmakk, mida sai kõrvaklappidega kuulata – Sony Walkman. Nutitelefonide ajastul on see leiutis küll unustusse vajumas, kuid kindel sihtgrupp on seadmel endiselt olemas – audiofiilid, kes tahavad kvaliteetset muusikat kaasas kanda ja igal pool kuulata. Sony rõhub nüüd ülimale helikvaliteedile ja laskis äsja välja oma digitaalse Walkmani uue mudel.

Muidugi peab ka Walkman kaasas käima tehnoloogia uusimate trendidega ja nüüd rõhutakse digiheli parimale kvaliteedile (LDAC koodek), pikale aku tööajale (kuni 36 tundi) ning Androidi toele. Muidugi saab kõrvaklappe ühendada nii kaabliga kui juhtmevabalt üle Bluetoothi. 

Uus Sony MW-A306 Walkman on ka odavam, kompaktsem ja kergem: 98 x 56,5 x 11,8 mm ning 113 grammi.

Ekraani osas ei saa suuri illusioone luua, sest tegemist on ikkagi muusikapleieriga, mitte nutitelefoniga: 3,6-tolline diagonaal meenutab aastakümme või rohkem tagasi olnud telefone ning 1280 x 720 piksline HD-ekraan on samuti pigem tagasihoidlik, aga ei midagi kehva albumipäiste ja muusika juhtnuppude kuvamiseks.

Pleieri ekraanil on tuttavad Androidi ikoonid. Isegi veebilehtedel saab surfata.
Pleieri ekraanil on tuttavad Androidi ikoonid. Isegi veebilehtedel saab surfata. Foto: Sony

Kuna kasutusel on Androidi operatsioonisüsteem, siis saab laadida tuntud muusikastriimijate äppe, nagu Spotify, Apple Music, Tidal jm, ning kuulata neid üle WiFi. Siis väheneb küll aku tööaeg 29 tunnini.

Põhirõhk on sel seadmel siiski helikvaliteedil ja selleks on kasutusel Sony enda loodud S-Master HD digitaalvõimendi, mis annab välja kuni 96 kHz kõrglahutusega heli. Ka Bluetoothiga kasutatakse juhtmevaba kõrglahutusega LDAC-ühendust. Muidugi on olemas ka nutitelefonidest tuntud Sony 360-kraadine ruumiline heli ja Qualcommi aptX HD heliesitus.

Esialgu Jaapani turule tulev pleier maksab ligi 330 eurot, mujale turgudele tulemise aeg selgub peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles