Soomes puhuvad tuuled sealsed energiahinnad ülisoodsateks (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Kolm 1 MW tuulikut olid Poris pöörlemas juba 2006. aastal. Nüüd tuleb sinnakanti, aga hoopis merealadele, neid oluliselt rohkem ja sihitakse 20 MW võimsusega tuulikute ehitamist.
Kolm 1 MW tuulikut olid Poris pöörlemas juba 2006. aastal. Nüüd tuleb sinnakanti, aga hoopis merealadele, neid oluliselt rohkem ja sihitakse 20 MW võimsusega tuulikute ehitamist. Foto: Samuli Lintula / Wikimedia Commons

Kui Eestis arutatakse selle üle, kes, kuhu, miks ja millal saab tuulikuid ehitama hakata, kavandatakse Soomes sihikindlalt kõiki taastuvenergeetika suundi ning just tuuleenergeetikas nähakse peamist tegevust, millega elektrihindade hüplemine uuesti taltsutada ning hinnad taskukohaseks muuta.

Yle annab teada, et Rootsi ettevõte Eolus alustab selle aasta jooksul merepõhja uuringuid Pori ja Merikarvia lähedal. Kokku toodaks nende loodavad meretuulepargid 2030. aastatel elektrit umbes 3500 MW võimsusega. Rootsi börsifirma Eolus suurprojekti sihiks on kahe suure tuulepargi rajamine Satakunta lähedastele merealadele. Investeeringud tuulenergeetikasse ja otsustamise kiirus annab Eestile silmad ette.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles