Ukraina imemees nimetati kolmandat korda maailma parimaks «CS:GO» mängijaks

Steven Tiirik
Copy
Oleksandr «s1mple» Kostyliev
Oleksandr «s1mple» Kostyliev Foto: NAVI, Pixabay.com

14. jaanuaril toimus Stockholmis möödunud «CS:GO» aastat kokkuvõttev auhinnagala HLTV Awards 2022. Kohal olid nii praegused kui ka endised tipptegijad ja otsustati, kes on maailma parimad.

Ürituse kulminatsiooniks oli aasta parima mängija valimine, mille võitis oodatult teist aastat järjest 25-aastane Oleksandr «s1mple» Kostyliev. Ukrainlasest e-sporditäht võitis kõnealuse auhinna juba kolmandat korda, seljatades sellega suurima konkurendi, prantslase Mathieu «ZywOo» Herbauti. Sama järjestus kujunes välja ka eelmisel aastal.

Aasta paremuselt kolmandaks mängijaks valiti Cloud9 staar Dmitry «sh1ro» Sokolov, kes – võrreldes eelmise aastaga – parandas oma tulemust ühe koha võrra. Kõik kolm maailma parimat mängivad AWP rolli.

S1mple – aasta parim mängija 2018, 2021, 2022

S1mple suutis vaatamata kodumaal toimuvale sõjale terve aasta individuaalselt ülimalt heal tasemel mängida. Oma tänukõnes mainis Kostyliev koduigatsust ja seda, kuidas ta mullu mõistis, mida tähendavad tõeliselt rasked ajad. Ta sõnas, et on oluline näha vahet hea ja halva vahel. Kõne lõpus rõhutas s1mple, et on uhke oma kodumaa üle.

Kuigi tiitleid mees mullu palju ei võitnud (suuresti võib selles tänada ropzi ja tema tiimikaaslasi), räägivad numbrid paberil looväga tugevast hooajast:

Ukrainlast tunnustati aasta parima mängija tiitliga juba kolmandat korda, mis tähistab ka rekordit. Senini olid temaga sama pulga peal Vitality superstaar «Zywoo», 00NATION eest mängiv elav legend «coldzera» ja tänaseks profikarjääri lõpetanud «GeT_RiGh».

Eestlase kodumeeskond oli parim

Lisaks peaauhinnale jagati üritusel veel hulgaliselt kõrvalauhindu. Eesti e-spordi fännide suurlootus Robin «ropz» Kool oli nomineeritud kahes kategoorias: aasta tipphetk ja aasta raundilõpetaja. Paraku pidi Kool leppima mõlemas kategoorias teise kohaga.

Siiski ei saa ropz aastale tagasi vaadates nina krimpsu tõmmata. Eestlase kodutiim FaZe valiti aasta parimaks meeskonnaks ja ropz ise paremuselt kaheksandaks mängijaks (ühtlasi paremuselt kolmandaks mitte AWP rolli täitvaks mängijaks).

Ropzi on aasta parima 20 mängija sekka valitud juba viiendat aastat järjest ja eestlasest enam kordi on antud nimistusse kantud läbi ajaloo ainult viis mängijat («GuardiaN», «s1mple», «NiKo», «dupreeh» ja «device»). Eestlane ise auhinnagaalal kohal ei viibinud.

Tubli tulemuse tegid eelmisel aastal mõistagi ka ropzi tiimikaaslased. Aasta esimese Majori parimaks mängijaks valitud Håvard «rain» Nygaard saavutas parimate nimekirjas 13. koha, «Twistzz» 11. ja FaZe'i eelmise aasta säravaim täht, lätlane «broky», kuuenda koha.

FaZe oli ühtlasi ainuke meeskond, mille viiest mängijast lausa neli valiti parima 20 hulka. Eemale jäi tiimi liider Finn «karrigan» Andersen, kuid lohutuseks valiti ta aasta parimaks kapteniks ja samuti kaptenina aasta sümboolsesse koosseisu. FaZe'i treener Robert «RobbaN» Dahlström valiti aasta paremuselt teiseks treeneriks.

Noored teevad tegusid

Aasta parimaks naismängijaks valiti 23-aastane Rumeeniast pärit Ana «ANa» Dumbravă, kes alates 2022. aasta maikuust mängib Nigma Galaxy eest. Teise koha saavutas Furia naiskonna eest mängiv Olga «Olga» Rodrigues ja kolmandaks Nigma Galaxy staar Ksenia «vilga» Kluenkova. Naiste arvestuses aasta parimaks tiimiks valiti Nigma Galaxy.

Eelmise aasta kõige säravamaks uustulnukaks kuulutati G2 meeskonna AWP, vaid 17- aastane Ilya «m0NESY» Osipov. HLTV üldarvestuses arvati ta paremuselt seitsmendaks. Samuti napsas m0NESY ühe auhinna ära ka ropzi eest, kategooriaks aasta tipphetk.

Vaatamata oma noorele vanusele suutis m0NESY tõusta G2 tähtmängijaks. Noor staar võitis eelmisel aastal Blast World Final turniiri, kus teda tunnustati võistluse parima mängija tiitliga. G2 jäi aasta parima meeskonna valimisel kolmandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles