VIDEO Vaata, kui uskumatult osavaks on läinud humanoidrobot Atlas ehitusplatsil (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Humanoidrobot teeb trikke, hüppab, viskab saltot ja jookseb juba osavamalt, kui nii mõnigi päris-inimene. Kas selline masin hakkab varsti töökohti ära võtma?
Humanoidrobot teeb trikke, hüppab, viskab saltot ja jookseb juba osavamalt, kui nii mõnigi päris-inimene. Kas selline masin hakkab varsti töökohti ära võtma? Foto: kaader videost / Boston Dynamics

Boston Dynamicsi arendatav inimesekujuline robot Atlas on juba aastaid saanud täiendusi liikumise aina sujuvamaks muutumisel. Kui varem olime harjunud roboteid nägema kohmakalt ja masinlikult liikumas, siis Atlas hüppab, kargab ja teeb saltosid nagu osav akrobaat.

Ehkki Atlas on veel kohati aeglasem kui inimene, võib äsja avaldatud video põhjal öelda, et mõnes liigutuses on masin juba inimesest palju osavam. Kes tavalistest kodanikest ikka suudaks teha sellise osava salto kasti pealt põrandale hüpates?

Boston Dynamicsi insenerid panid humanoidrobot Atlase tegutsema simuleeritud töökohal, kus tellingutel nokitsev ehitusmees palub endale üles tööriistakoti tuua.

Võiks arvata, et aeglane robot veereb vaikselt asjani, vinnab selle üles, ronib veel aeglasemalt tellingutest üles ja asetab soovitud laadungi inimese ette maha. Tegelikkuses läheb aga hoopis teisiti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles