TEADLASE ENNUSTUS Masinate valitsemiseni on jäänud seitse aastat, singulaarsus saabub aastal 2030 (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Singulaarsus on nagu Must auk - me ei tea, mis toimub pärast sellesse jõudmist. See hetk, kui masinad saavad targemaks kui inimene, võib saabuda juba selle kümnendi lõpus, ennustab arvutiteadlane.
Singulaarsus on nagu Must auk - me ei tea, mis toimub pärast sellesse jõudmist. See hetk, kui masinad saavad targemaks kui inimene, võib saabuda juba selle kümnendi lõpus, ennustab arvutiteadlane. Foto: Stefan Keller / Pixabay

Itaalia tõlkefirma Translated on jõudnud omapärase meetodiga järelduseni, et singulaarsus ehk see hetk, mil tehisintellekt saab targemaks kui inimene, saabub meile juba seitsme aasta pärast, aga võib-olla ka varem.

Seda näitab masina praegune lineaarne areng paremuse poole ja kui tõmmata seda ennustav sirge tulevikku, siis robot hakkab inimesest paremini näiteks tõlkima aastal 2030.

«[See toimub] selle kümnendi jooksul vähemalt kümne suurima keele puhul keskmise keerukusega tekstis,» ütles Itaalia päritolu ettevõtte Translated tegevjuht ja arvutiteadlane Marco Trombetti portaalile The Next Web. «Reaalsus on see, et mõnes konkreetses valdkonnas ja mõnes keeles ongi nii juba juhtunud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles