Müügile jõudis 1,5-terabaidine microSD mälukaart ja see on teemandist kallim

tehnika.postimees.ee
Copy
1,5 TB andmemahtu võib maja minna nii mängude salvestamiseks kui ka näiteks aastaid töötava valvekaamera salvestusteks. Nüüd saab seda teemandi hinnaga osta.
1,5 TB andmemahtu võib maja minna nii mängude salvestamiseks kui ka näiteks aastaid töötava valvekaamera salvestusteks. Nüüd saab seda teemandi hinnaga osta. Foto: Micron

Suvel välja kuulutatud Microni 1,5 TB mahuga väikse sõrmeküüne suurune microSD mälukaart on nüüd valitud lettidel müügil ja selle hind, nagu juunis ennustatigi, võtab hingetuks. Kuid teatud olukordades on sellist mahtu siiski nii väiksena vaja.

Mälukaart, mis võib maha kukkudes põrandaprakku ära kaduda, maksab valitud poodides 386 eurot. Eestisse pole Google´i otsingu järgi uus toode veel jõudnud - selle leiab toote ametliku nimega MTSD1T5ANC8MS-1WT.

Uues kiibis kasutatakse 176-kihilist 3D NAND tehnoloogiat, mis töötati välja 2020. aastal.

Kilohinnaks tuleb sel tootel miljon eurot kilogrammi kohta ehk siis selle mälukaardi saab kätte sama rahaga, nagu 0,125karaadise teemandi

Neli aastat tagasi maailma esimese 1 TB mälukaardi välja toonud Micron küsis siis uuetoote eest samuti umbes sama palju, kuid nüüdseks on terabaidise microSD hind langenud juba mõnes kohas alla saja euro.

Kus sellist mälukaarti kasutada? Uuematel mobiilidel on selle tugi kindlasti olemas ja ka mobiilsed mängukonsoolid suudavad aplalt mälu küsivate mängude salvestamiseks selle ruumi kiirelt ära tarvitada:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles