VIDEO Ukrainasse saabusid uued droonipüüdjad - mida need endast kujutavad? (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Tavalisele droonile sarnanev droonitõrjuja on suurem ja kindlam ning võib visata võrguga alla ka suure vaenlase suitsiididrooni.
Tavalisele droonile sarnanev droonitõrjuja on suurem ja kindlam ning võib visata võrguga alla ka suure vaenlase suitsiididrooni. Foto: Fortem Technologies

Ukraina asepeaminister andis Telegrami kanalis teada, et Ukrainasse saabusid kuus droonitõrjekomplekti, mis saavad hakkama nii Vene luuredroonide Orlan-10 kui ka Iraani suitsiididroonide Shahed-136 hävitamisega. Tegemist on Fortem DroneHunter F700 süsteemidega, millega on vaenlase lennuvahendeid palju odavam alla tuua ning mis on ka USA-s kasutusel tähtsate objektide kaitsel.

Ukraina asepeaminister ja digisiirde minister Mõhhailo Fjodorov teatas Telegramis, et kuus Fortem DroneHunter F700 droonitõrjesüsteemion juba kohal. Need kasutavad radarit, elektroonilisi relvi ja tehisintellekti. Autonoomne droon näeb välja nagu tavaline kuue propelleriga multikopter, kuid on varustatud erinevate pardaseadmetega teiste droonide hävitamiseks.

DroneHunter F700 lendab kiirusega 100 km/h, püüab kinni või sunnib maanduma teisi mehitamata lennumasinaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles