Virtuaalse ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste esimesel etapil domineeris Juss Parek

E-Sport
Copy
Foto: Kunos Simulazioni

2023. aasta Eesti meistrivõistlused virtuaalses ringrajasõidus GT3-autodele –ametlikult sari nimega EVAL S-Link GT 2023 – said avapaugu 22. jaanuaril avaetapiga Paul Ricardi rajal. Võistlus kujunes suurfavoriit Juss Pareki (BMW M4 GT3) jõudemonstratsiooniks.

Parek oli kiireim eelkvalifikatsioonis, mõlema võistlussõidu kvalifikatsioonis ja saavutas kaks selget esikohta.

Kahe nädala eest peetud testivõistluse põhjal Pareki ohtlikumateks konkurentideks peetud Reno Kööts ja Risto Kappet (mõlemad Honda NSX Evo) lõpetasidki põhisõidu teise-kolmandana, kuid ei suutnud võitjale nimetamisväärset vastupanu osutada.

Väga head hoogu aga näitas endine vormelistaar Kevin Korjus (Audi R8 LMS Evo II), kes oli mõlemas ajasõidus ja ka sprindis Pareki järel teine.

Avaetapi järel asus Parek 73 punktiga meistrivõistluste tabelit juhtima, kuid Kööts jääb maha vaid 10 punktiga. Kolmandal kohal olev Kappet kaotab juba selgelt (49 punkti), tema järel on aga vahed minimaalsed. Tiimide arvestuse ülivõimas liider on 136 punktiga TCM Gold (Parek, Kööts).

Uus hooaeg, uus platvorm

Eesti meister virtuaalsete GT3-autode ringrajasõidus selgitatakse tänavu kolmandat korda. Kui kahel eelmisel aastal oli võistlusplatvormiks «rFactor2», siis tänavu võeti esimest korda kasutusele «Assetto Corsa Competizione» («ACC»).

Varasemate aastate eliit eesotsas kahekordse meistri Risto Kappetiga on tänavugi rivis, kuid uus platvorm on juurde toonud uusi tugevaid sõitjaid. Tippudest on Juss Parek ja Reno Kööts justnimelt «ACC» spetsialistid.

Pikenenud on ka võitlejaterivi – esimese etapi eel registreerus sarja 73 sõitjat, kellest 61 osales eelkvalifikatsioonis ja 60 võitlusel. Väga vähe jäi puudu, et esimest korda Eesti Virtuaalse Autospordi Liidu (EVAL) korraldatud võistlusel oleks tulnud pidada ka C-finaal – selleks olnuks vaja 63 eelkvalifikatsioonis osalejat.

Sari koosneb tänavu seitsmest etapist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles