HOROSKOOP ⟩ Vaata, mida lubab tehisintellekt tähemärkidele uueks nädalaks (1)

Copy
Tehisintellekti loodud pilt nädalahoroskoobi illustreerimiseks.
Tehisintellekti loodud pilt nädalahoroskoobi illustreerimiseks. Foto: DALL·E 2 / OpenAI

Tehisintellekt ennustab, et ees on nädal, kus pea kõik tähemärgid peaksid väljakutsete eel vaatama oma sisemaailma ja tegelema paremaks inimeseks saamisega.

Ettevõtte OpenAI tehisintellektil põhinev juturobot ChatGPT on viimastel kuudel külvanud maailma rohkelt vaimustust, aga ka hirmu inimese mõttetuks muutumise ees. Postimehe vahendusel on lugejad saanud juba tutvuda ChatGPT genereeritud valimislubadustega, artiklite ja luuletustega. Aga kuidas on lood ChatGPT ennustajavõimetega?

Selgub, et esmapilgul juturobot eriti varmas horoskoopi kirjutama ei olegi. Ütleb vaid, et tema võimuses «ei ole tulevikusündmusi ega isiklikku saatust ennustada». Nimelt püüab OpenAI piirata nii ebateaduste, vihakõne kui kuritegelike soovituste levikut. Kuid kõigest sellest on tegelikult võimalik paari nipiga mööda hiilida. Näiteks ei piisa küsimusest stiilis «Mida toob tänane päev kaaludele?», vaid kratile tuleb anda konkreetne käsk kirjutada viis lauset käesoleva nädala horoskoopi kindlale tähemärgile.

ChatGPT sai kenasti eestikeelse horoskoobi kirjutamisega hakkama, vajas vaid veidi toimetajakätt. Paistab, et kõiki tähemärke ootab sel nädalal ees võrdlemisi sarnane saatus.

Jäär

Jäära ootab emotsionaalne ja põnev nädal, kus võib avalduda uus jõud ja võimed. Karjääris on näha positiivseid arenguid ja võimalikku edu. Sel nädalal võib Jäär kohtuda põneva ja romantilise uue partneriga. Tuleb olla kohanemisvõimeline ja jääda avatuks uutele võimalustele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles