Mini esimene crossover valmib sügiseks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MINI

Selle aasta sügisel toimuval Frankfurdi autonäitusel esitleb Mini oma esimest crossoverit.



Ideeautona võis tulevast crossoverit näha juba möödunud aasta Pariisi autonäitusel, vahendab

Autonet.ee

.

Mini tegevjuht Wolfgang Armbrecht ütles väljaandele Inside Line antud intervjuus, et otsus uue mudeli seeriatootmiseks võeti vastu ning disain sai kinnitatud juba neli nädalat pärast Pariisis toimunud esitlust. Tema sõnul saadi nii publikult kui ka autoasjatundjatelt väga positiivset tagasisidet. Kõik see aga lubab uuele sõidukile helget tulevikku.

Wolfgang Armbrechti nägemuses on uus Mini eeskujuliku juhitavusega nelikveoline masin, mis suudab mugavalt transportida nelja täiskasvanut. Kuna auto ise tuleb maksimaalselt neli meetrit pikk, tuleb sõitjateruumiga võimalikult paindlikult ümber käia.

Esimesena jõuavad siiski müüki vaid esiveolised modifikatsioonid. Modifitseeritud BMW X-Drive´iga Minid valmivad mõnevõrra hiljem.
Mootorite osas hetkel veel mingit selgust pole. Ilmselt võib crossoverile tellida samad jõuallikad, mis luukpäralegi. Tippversiooni aga hakkab kõigi eelduste kohaselt edasi viima kahe turboga 1,6-liitrine ottomootor.

Erinevalt teistest Minidest ei kavandata aga sellele mudelile John Cooper Worksi timmitud versiooni. Koostama hakatakse uut Minit Austrias Magna Styri tehastes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles