Robin «ropz» Kool võttis vastu aasta esimese kaotuse, mis tegi suurturniiril edenemise keeruliseks

Steven Tiirik
Copy
Foto: FaZe Clan (https://twitter.com/FaZeClan/)

Eesti parim «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kool pidi koos oma meeskonna FaZe Claniga, vastu võtma aasta esimese kaotuse. IEM Katowice 2023 viiendal päeval jäid nad alla tiimile G2.

Mängu FaZe’i ja G2 vahel peeti finaaliks enne finaali. Mõlemad meeskonnad on endiselt turniiri ühed kõige tugevamad favoriidid. Eestlase kodutiim asub hetkel HLTV edetabelis kolmandal ja G2 teisel kohal.

G2 valis oma kaardiks Nuke, mis oli väga riskantne valik. Teatavasti tunneb FaZe end antud kaardil väga mugavalt, seda mängiti ka Majori finaalis NAVI vastu, mis võideti. Siiski tasus G2 võetud risk ennast ära ja mäng võideti äärmiselt tasavägiselt 16-14. Ropz oli FaZe’i poolelt kaardi parim mängija, skooriga 25-19.

Päeva teine kaart mängiti FaZe Clani soovil Ancienti pinnal. FaZe’i on palju kritiseeritud selle eest, et nad endiselt ülehindavad oma oskusi antud kaardil. Kas seekordsetest vigadest õpitakse, saab näha. G2 võitis teise kaardi seisuga 16-7.

FaZe võitis mängu kõik neli püstol-raundi, kuid kaotas mängu kokkuvõttes 32-21. Mängu parimaks valiti Nikola «NiKo» Kovač. G2 poole pealt tegi väga hea tulemuse ka «jks», kes Katowice 2022 finaalis toona G2 vastu aitas asendusmängijana FaZe’i turniiri võitjateks.

G2 liigub siit edasi A-grupi finaali, kus nende vastaseks on NAVI. FaZe kukub kaotajate ringi poolfinaali, kus nende vastaseks saab IHC, kes äärmiselt põnevas mängus lülitas välja Cloud9. Tasub mainida, et IHC on turniiri täielik autsaider, kuid on meeletult heas hoos ja alahinnata neid ei tasu.

Kõikidele e-spordi mängudele saad panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles